Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

PERSBERICHT
Dinsdag 29 januari 2002

Nieuwe participatie N.V. BOM;

BOM PARTICIPEERT IN EDUTEL B.V.

EduTel B.V. (EduTel) uit Eindhoven en de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (NV BOM) hebben onlangs overeenstemming bereikt over participatie van NV BOM in EduTel. NV BOM neemt voor 33,3% deel in het aandelenkapitaal van EduTel.

EduTel is actief op het gebied van telecommunicatie. Ontstaan in 1998 uit Stichting Fontys Hogescholen, richt het bedrijf zich onder meer op het marktsegment onderwijs en opleidingen. Daarnaast levert EduTel diverse op maat gemaakte diensten aan het bedrijfsleven, die voor een snelle groei hebben gezorgd.

Als telecomprovider heeft EduTel een aantal diensten ontwikkeld, gericht op het verlagen van de communicatiekosten en het verbeteren van de bereikbaarheid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via een zgn. Persoonlijk Communicatie Nummer (PCN) de bereikbaarheid van personen te verbeteren. Door middel van PCN is een persoon via één telefoonnummer, ongeacht zijn locatie, altijd snel en efficiënt bereikbaar. Tevens maakt PCN het mogelijk om telefonische diensten automatisch te registreren en te factureren. Maar ook het automatisch declareren en uitsplitsen van telefoonkosten naar bijvoorbeeld werknemer en werkgever behoort tot de diensten van EduTel. Het bedrijf beschikt over een eigen glasvezel- verbinding teneinde aan de vraag naar een snelle internetverbinding te kunnen voldoen.

"EduTel is een zeer innovatief bedrijf dat zich niet tegenover de klant, maar naast de klant positioneert", vindt Arthur van der Graaf investmentmanager van de BOM. "Dit maakt het mogelijk om samen met de klant de meest effectieve telecomdiensten te realiseren".

Algemeen directeur EduTel, de heer Bekenkamp daarover: "Samen met klanten als bijvoorbeeld SCOOT, de snelle vindservice en SURFnet de internetprovider voor hoger onderwijs en onderzoek, hebben we een aantal telecomoplossingen bedacht die inmiddels tot ons dienstenpakket behoren. Zo worden internetverbindingen tussen de gebruiker en SURFnet via EduTel tot stand gebracht en wordt de facturering geheel automatisch afgehandeld. Naast de intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers onderscheiden wij ons door een geheel geautomatiseerde afhandeling van alle services. Daardoor kunnen we tegen een zeer scherp tarief onze uiterst moderne en snelle diensten aanbieden".

De participatieactiviteiten van NV BOM richten zich op Brabantse ondernemingen, die zich kenmerken door een kansrijk en innovatief karakter. Het betreft dan met name ondernemingen, die met het oog op verdere expansie of verzelfstandiging een steviger financieringsstructuur nodig hebben.



Brabantse Ontwikkelings Maatschappij