Gemeente Amstelveen

Persbericht

Datum; 29 januari 2002

Tijdelijk medisch centrum Eyckenstein van de baan

De ontwikkeling van een tijdelijk medisch centrum bij Eyckenstein in Westwijk is stop gezet. Het centrum moest ruimte bieden aan een tandarts-, een huisarts- en een fysiotherapiepraktijk. Bij de ontwikkeling van het tijdelijk medisch centrum zijn de Gemeente Amstelveen, Woongroep Holland en verzekeringsmaatschappij Zorg en Zekerheid betrokken. De komst van het medisch centrum is door een combinatie van factoren afgeblazen. Nadat bleek dat de huisarts zich niet voor vijf jaar in het tijdelijke medisch centrum wilde vestigen en dat de financiële haalbaarheid voor Woongroep Holland minder positief is dan in eerste instantie werd verwacht, besloten Woongroep Holland en Zorg en Zekerheid dat het tijdelijk medisch centrum niet de ideale oplossing was voor het huisvestingsprobleem van de huisarts-, tandarts- en fysiotherapiepraktijk. De eis aan de huisarts om zich voor vijf jaar in het centrum te vestigen werd aan alle huurders gesteld. De huisarts verwacht eerder uitzicht te hebben op permanente vestiging.

Deze ontwikkeling betekent niet dat de Westwijk van deze medische voorzieningen verstoken blijft. De tandarts gaat zijn praktijk aan huis houden, voor de huisarts zoekt Woongroep Holland momenteel een passende ruimte en de fysiotherapiepraktijk blijft in het permanente medisch centrum in het centrum van Westwijk gevestigd.

De gemeente heeft in dit traject de rol van vergunningverlener voor de bouw van het centrum. Dit traject is afgerond en de vergunning kan in principe worden afgegeven. Woongroep Holland is in deze verantwoordelijk voor de verhuur van het pand. In samenspraak met Zorg en Zekerheid benaderde de woongroep een tandarts, een huisarts en fysiotherapeuten.

Voor nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Annemiek Meijer
020 540 4551