Ingezonden persbericht

Persbericht


AVAYA VERVANGT LAN-INFRASTRUCTUUR CUSTOMER ASSISTANCE CENTER VAN

MERCEDES-BENZ

Avaya-oplossingen zorgen voor hogere serviceniveaus en 60 procent meer agent seats

TER PUBLICATIE: 30 januari 2002

NIEUWEGEIN - Avaya, wereldwijd aanbieder van spraak- en datanetwerken voor de zakelijke markt, heeft bekendgemaakt dat het Mercedes-Benz Customer Assistance Center (CAC) in Maastricht 1,3 miljoen euro investeert in Avaya-oplossingen. Avaya gaat het CAC voorzien van netwerkbeheertools en contact center- en connectiviteitsoplossingen.

Zo zal het CAC de bestaande LAN-infrastructuur vervangen met technologie van Avaya. Met het project onderstreept Avaya haar leidende rol in de West-Europese call center-markt.

De contact center-oplossingen van Avaya stellen Mercedes-Benz in staat om het CAC verder uit te breiden van 300 naar 500 agent seats, zodat het nog steeds groeiende klantenbestand beter bediend kan worden.

"Voor ons heeft deze strategische stap tot doel om een sterk betrouwbaar en hoog kwalitatief Customer Assistance Center te creëren dat voldoet aan de hoge eisen die Mercedes-Benz stelt aan klantenservice", zegt Thor Tielemans, CIO bij het CAC. "Door het bieden van kwaliteitsauto's samen met kwaliteitsservice onderscheidt Mercedes-Benz zich van haar concurrenten. Wij kozen voor de technologie van Avaya om onderscheidend te blijven."

Het voorkomen van downtime en verlies van gegevens zijn de belangrijkste onderdelen van de strategie van Mercedes-Benz. De Avaya-oplossingen dragen ertoe bij dat klanten 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang hebben tot ondersteuning, zelfs in het geval van een calamiteit als brand of het uitvallen van een locatie.

"Databescherming en bedrijfscontinuïteit staan hoog op de agenda en zijn bedrijfskritische issues", zegt Patrick Lelorieux, President EMEA bij Avaya. "Met Avaya kan Mercedes-Benz erop vertrouwen dat het haar klanten optimaal en consistent kan ondersteunen."

Avaya zal een brede reeks van producten en oplossingen implementeren, waaronder de DEFINITY ATM Solution, de DEFINITY Enterprise Communication Server en Avaya Call Centre Solutions. Op netwerkgebied levert Avaya onder meer het Avaya CajunView Enterprise Network Management System. Ook levert Avaya de bekabelingsinfrastructuur voor de ondersteuning van de diverse applicaties van het CAC. Daarvoor worden het SYSTIMAX PowerSUM-koper-bekabelingssysteem en het
OptiSPEED-glasvezelbekabelingssysteem ingezet. Imtech Telematics en GTI Vitel B.V. zijn voor de implementatie en het onderhoud van de netwerkproducten en de SYSTIMAX-bekabelingsoplossingen de geautoriseerde system integrators.

In een recent rapport van Gartner Dataquest - 'Call Centers: Western Europe, 2000 Actuals' - wordt Avaya in 2000 aangemerkt als marktleider op het gebied van contact centers in West-Europa, met een marktaandeel van 28,9 procent. Dat percentage geldt voor de gehele West-Europese markt en is gemeten op basis van het vervangen van agent seats of de levering van nieuwe seats.

Mercedes-Benz CAC
Het Mercedes-Benz Customer Assistance Center (CAC) werd op 15 oktober 1998 geopend in Maastricht. Het dient als een centraal punt voor alle klantcontacten in West-Europa en is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag bereikbaar. Het centrum voorziet in hulp bij pech onderweg en beantwoordt vragen van potentiële en bestaande klanten. Bijkomend voordeel van het CAC als service center is, dat het uniforme kwaliteitsstandaarden biedt op het gebied van klantenservice. Door te kiezen voor één centraal CAC, ondersteunt Mercedes-Benz tevens de synergievoordelen die te bereiken zijn op het gebied van data- en telecommunicatie-infrastructuur.

Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de Fortune 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

###



Ingezonden persbericht