Provincie Utrecht

Persbericht

PROVINCIALE STEUN VOOR AMATEURKUNST NIEUWEGEIN

29-01-2002
De provincie Utrecht beschikt sinds eind 2001 over een uitge-breid subsidiebudget voor amateurkunst. Voor een breed spectrum aan amateurkunst, variërend van muziek tot dans en audiovisuele kunst, is een fonds beschikbaar waarmee de provincie amateur-kunstbeoefenaars op weg wil helpen. Jaarlijks is hiervoor ruim 127. 000,-beschikbaar. Twee amateurkunstverenigingen uit Nieuwegein, kunnen hiermee worden geholpen.

Bromptyi Dyari
Op 9 juni a.s. gaat in theater De Kom te Nieuwegein "Lady Sings The Blues" in première. Voor deze zangproductie tekent de thea-tergroep Bromptyi Dyari. Deze groep is onderdeel van de stich-ting SoSo FoeToe, Surinaams voor "op blote voeten". Een stich-ting die zich sterk maakt voor multiculturele dans en theater-vor-men. "Lady Sings the Blues" is een kruisbestuiving tussen Amerikaanse blues en Surinaamse muziek, waaronder de kaseko. Op het programma staan o.a. werken van George Gerswin, Max Nijman en Aretha Franklin. Dirigent/arrangeur is Elsie Reiziger. De provincie Utrecht ondersteunt deze uitvoering met een subsidie-bijdrage van ruim
1500,-.

Film- en videokunst
Ook interessante voorbeelden van audiovisuele kunst, gemaakt door amateurs, kunnen rekenen op belangstelling van de provin-cie Utrecht. Een voorbeeld is het regionale film- en videofes-tival VAVAC dat in april a.s. wordt georganiseerd. Voor de organisatie tekent de Utrechtse regionale vereniging van audio-visuele amateurs te Nieuwegein. Amateurfilmers kunnen bij dit festival terecht voor een vertoning voor breed publiek van hun werken die zullen worden beoordeeld door een deskundige jury. Vorig jaar werden voor de provinciale voorronde 24 films aangeboden. De nationale finale vindt plaats in Almelo op 17 en 18 november a.s. De provincie Utrecht ondersteunt deze mani-festatie met een subsidiebijdrage van ruim 1200,-.

Meer weten?
Voor meer informatie over subsidiemogelijkheden amateurkunst bij de provincie Utrecht kunt u terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan de ont-moetingsplaats voor Utrechtse amateurkunstenaars op internet. Ons Virtuele Kunsthuis is eind november jl. geopend en staat open voor elke bezoeker via Kunsthuis Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl