Provincie Utrecht

Persbericht

PROVINCIE STEUNT AMATEURKUNST VECHTSTREEK

29-01-2002
Het Vechtstreek Symfonie Orkest, een bloeiende muziekvereniging in de Vechtstreek, bestaat binnenkort 20 jaar. Sinds 1982 wordt actief muziek beoefend in twee orkesten: het Symfonieorkest (VSSO) voor gevorderde musici en het Masetto, een gezelschap voor beginners met korte leservaring. Gezamenlijk tellen de orkesten ongeveer 70 leden. Voor het jubileumjaar 2002 staan diverse activiteiten op het programma die met steun van de provincie Utrecht kunnen worden gerealiseerd.

De provin-ciale subsidie komt uit een speciaal fonds voor ama-teurkunst dat eind 2001 is opgehoogd en waarmee de provincie amateurkun-stenaars uit diverse disciplines ondersteunt. Jaar-lijks is hiervoor ruim 127.000,- beschikbaar.

Jubileumprogramma
Als eerste speelt het Masetto een jubileumconcert met een koor. Deze uitvoering vindt plaats in juni a.s. Het VSSO treedt op 16 november van dit jaar op. Op het programma staan bewerkingen van bekende muziek door de dirigent Willem Poot. Het orkest speelt:
* Preludium en fuga van J.S. Bach

* Bachianas Brasileiras no. 5 van Villa-Lobos met als soliste Emma van den Dool

* de 1ste Symfonie in f kl. van W. Poot

De provincie Utrecht ondersteunt deze uitvoeringen met een subsidiebijdrage van ruim 1400,-

Meer weten?
Voor meer informatie over subsidiemogelijkheden amateurkunst bij de provincie Utrecht kunt u terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan het Vir-tuele Huis voor de amateurkunst, Kunsthuis Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl