Provincie Utrecht

Persbericht

PROVINCIE STEUNT SOESTER AMATEURKUNST

29-01-2002
Twee Soester gezelschappen voor amateurkunst kunnen binnenkort met steun van de provincie Utrecht een uitvoering geven. De provin-ciale subsidie komt uit een speciaal fonds voor amateurkunst dat eind 2001 is opgehoogd en waarmee de provincie amateurkun-stenaars uit diverse disciplines ondersteunt. Jaarlijks is hiervoor ruim 127.000,- beschikbaar.

Muziekvereniging Odeon
Muziekvereniging Odeon uit Soesterberg viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Reden om met het gelijknamige harmonieorkest een bijzonder Oost-Europees programma uit te voeren. Voor het concert is het Roemeense ensemble Nicolae Pirvu uitgenodigd. Op het programma staan o.a. werken van Brahms, Van Orsouw en Sara-sate. De première vindt plaats op 18 mei a.s. in het Officiers Casino te Soesterberg. Als solisten treedt op Emmy Verhey. Het ensemble staat onder leiding van dirigent Gerrit de Weerd. De provincie Utrecht ondersteunt dit jubileumconcert met een bij-drage van ruim 5700,- Volgens de provinciale commissie die adviseerde over de subsidieaanvraag belooft het een interessant programma te worden. De deelname van het Roemeense orkest zal een bijzondere 'kleur' aan het concert geven.

Jeugd Symfonie Orkest
Ook het Jeugd Symfonie Orkest (AJO) van de provincie, dat opereert vanuit Soestdijk, viert dit jaar haar jubileum. Het AJO bestaat in 2002 veertig jaar. Het orkest viert dit met een concert in Muziekcentrum Vredenburg op 15 juni a.s. De vereniging heeft als doel om jonge mensen de kans te bieden om op hoog niveau muziek te maken op een podium. Circa 2000 mensen hebben gespeeld in het orkest, waarvan inmiddels eenderde deel bij een professioneel orkest speelt. Overkoepelend thema tijdens het jubileumconcert is dierenmuziek. Aansluitend hierop zal na de première in de zomer van 2002 een uitvoering worden gegeven in het dierenpark Amersfoort. Op het programma staat o.a. The Planets van Gustav Holst. De provincie ondersteunt dit concert met een bijdrage van bijna 2900,-

Meer weten?
Voor meer informatie over subsidiemogelijkheden amateurkunst bij de provincie kunt u terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan het virtuele huis voor de amateurkunst, Kunsthuis Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl