Provincie Utrecht

Persbericht

PROVINCIE ONDERSTEUNT AMATEURKUNST UIT MAARTENSDIJK

29-01-2002
Een symbolisch geschenk voor de toekomstige koning van Nederland en zijn bruid, Máxima Zorreguita. Dat is de bedoeling van de Missa Criolla, een mis van de hand van de Argentijnse componist Ramirez die door het algemeen zangkoor Maartensdijk wordt uitgevoerd. Ook het zangstuk Davidad Nuestra staat op het repertoire. De première van dit stuk op 19 januari jl. in de Michaelkerk te Bilthoven is met een provinciale subsidie van bijna 1000,- tot stand gekomen. Deze subsidie komt uit een speciaal fonds voor amateurkunst, waarmee niet alleen Utrechtse koren maar ook amateurkunstenaars in andere disciplines door de provincie op weg worden geholpen. Jaarlijks is hiervoor ruim 127.000,- beschikbaar.

Jubileumconcert Utrechts Kamerkoor
Een tweede koor uit Maartensdijk, het Utrechts Kamerkoor, viert in januari 2002 haar vijftig jarig bestaan. Reden voor een jubileumprogramma. Op 26 januari jl. vond de première plaats van een speciaal concert in de Jacobikerk te Utrecht. Op het programma stonden o.a. werken als het Magnificat van J.S. Bach en de Ode for St. Cecilia's Day van Purcell. Muzikale begeleiding werd verzorgd door het Randstedelijk Begeleidingsorkest onder leiding van Jan Joost van Elburg. Ook dit koor kan rekenen op steun van de provincie; subsidie bedraagt bijna 2900,- voor dit jubileumconcert.

Voor meer informatie over subsidiemogelijkheden amateurkunst bij de provincie Utrecht kunt u terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan het Virtuele Huis voor amateurkunstenaars, Kunsthuis Utrecht. Deze recent geopende site is bedoeld als de ontmoetingsplaats voor amateurkunstenaars in de provincie Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl