FNV

Laatste nieuws Gemeente Wees Minimaal Sociaal
Regio Zuidwest - els.westdijk@vc.fnv.nl

Bent u ook zo benieuwd of uw gemeente ook sociaal is. Afgelopen maanden heeft FNV Regiowerk een enquête gehouden bij 207 gemeenten in Nederland. Op 5 februari 2002 wordt de uitslag van het onderzoek "Gemeente wees minimaal sociaal" landelijk gepresenteerd. Gemeente wees minimaal sociaal is niet alleen een onderzoek: het is een instrument om het gemeentelijke minimabeleid te verbeteren. Dit betekent dat een belangrijk deel van ons werk pas begint als het onderzoek al af is. Na 5 februari kunt u de uitslag van het onderzoek vinden op de website van www.fnv.nl/zuidwest

FNV Regiowerk Zuidwest Nederland reikt het rapport uit aan de gemeente Bergen op Zoom op 5 februari 2002 van 14.30 tot 16.30 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis op de Grote Markt 1 te Bergen op Zoom. In totaal hebben er slechts 15 gemeenten in regio Zuidwest Nederland deelgenomen. De wethouders en hoofden van Sociale Zaken van de deelnemende gemeenten zullen uitgenodigd worden om persoonlijk hun rapport in ontvangst te nemen.

Wij gaan met het rapport in de hand tijdens de verkiezingen de politieke partijen op hun sociaal gedrag wijzen door middel van verkiezingsbrigades. Wat hebben zij eraan gedaan of juist niet gedaan om een goed sociaal beleid in hun gemeente te verwezenlijken. Zowel de periode voor de verkiezingen als de college-onderhandelingen die daarna plaatsvinden, vormen een cruciaal moment om invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid.

els.westdijk@vc.fnv.nl

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidwest .