Ingezonden persbericht

Universiteit Maastricht
Persbericht
30 januari 2001

Rechterhand ECB-president Duisenberg
Internationale economiestudenten eren oud-student Olaf Sleijpen

Dr. Olaf Sleijpen studeerde internationale economie in Maastricht. Hij is nu 'Coordinator of the Counsel of the Executive Board' en rechterhand van president dr. W. Duisenberg van de Europese Centrale Bank. De Internationale Studentenvereniging EFM Imperator van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde eert haar oud-bestuurslid volgende week in Maastricht met een erelidmaatschap.

Sleijpen is een van de sprekers op een studentensymposium over de Europese integratie. Het symposium is georganiseerd door de studentenorganisaties Model European Union Foundation en EFM Imperator. "Olaf is voor ons het bewijs dat je met de internationale economie- en bedrijfskundeopleidingen in Maastricht op zak de top kunt bereiken", zegt Roy Hamans van Model European Union Foundation. Hamans wil de studenten uit de landen van de Europese Unie een beter inzicht bieden in elkaars cultuur om op die manier de Europese integratie te bevorderen. Het symposium valt dit jaar samen met de Take Off Conference, waarbij studenten in Maastricht kennismaken met internationale bedrijven en contacten leggen met toekomstige werkgevers.

Het symposium vindt plaats van 2 tot en met 8 februari. Naast de topadviseur van dr. W. Duisenberg, dr. O. Sleijpen, zullen onder anderen Shell-president mr. H. Dijkgraaf en oud Unilever-president mr. M. Tabaksblat lezingen houden.

Noot voor de pers
Meer informatie over het symposium verstrekken Roy Hamans via 043-388 4960 (kantoor)en Francis Langenberg 06-19436647 De afdeling Communicatie van de Universiteit Maastricht is bereikbaar via tel. 043-388 2044. Buiten kantooruren 06 21276512. De persberichten van de UM staan ook op internet www.pers.unimaas.nl