NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Vliegenthart opent virtuele helpdesk voor jonge allochtonen

Het vier jarige project Smaakmakers is het antwoord van NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) op de vraag 'hoe krijgen we meer jongeren actief in het vrijwilligerswerk?' Op 28 februari presenteert Smaakmakers haar resultaten tijdens de conferentie 'De smaak te pakken'.

Op 30 januari a.s van 12.00 tot 14.00 uur vindt in het Zeeheldentheater te Den Haag alvast de spetterende lancering plaat van de Virtuelehelpdesk.nl. De Virtuele Helpdesk is het resultaat van één van de twaalf projecten die in het kader van Smaakmakers zijn uitgevoerd. Staatssecretaris Vliegenthart zal de officiële opening verrichten.

Virtuelehelpdesk.nl is het kennis- en ontmoetingscentrum voor actieve leden van allochtone zelforganisaties. Het is de allereerste site in Nederland die relevante informatie voor allochtone jongerenorganisaties heeft verzameld en die informatie op één plek gratis beschikbaar stelt voor jongeren. Daarnaast is de Virtuele Helpdesk een community waar jongeren ideeën en kennis kunnen uitwisselen en op de hoogte worden gehouden van relevant nieuws en diverse activiteiten.

Programma Lancering Virtuele Helpdesk:
11.15 Ontvangt met koffie en thee
12.00 Welkomstwoord vanuit de Virtuele Helpdesk 12.05 Optreden dans- en muziekgroep Briza
12.30 Vertegenwoordigers van jongerenorganisaties bieden promotieboekje van de Virtuele Helpdesk & hun organisaties aan Staatssecretaris Vliegenthart
12.45 Beamerpresentatie van de Virtuele Helpdesk 12.55 Slotwoord van de Staatssecretaris lancering van de Helpdesk 13.00 Afsluiting, borrelen

Op dezelfde dag willen tien allochtone jongerenorganisaties een boekje aanbieden aan Staatssecretaris Vliegenthart. In het boekje worden kansen en knelpunten van de jongerenorganisaties beschreven. Ook bevat het boekje adviezen aan de Staatssecretaris.

De organisaties die aan het boekje hebben bijgedragen zijn: Studiname, Cosmicus, Minhaj Youth League, Eurabia, Eurasia, TANS, Pakistaans Studenten Netwerk (PSN), Muslim Education Relief Nederland, Chinese Studenten Vereniging (CSV Contact) en Bades.
---
/////