Provincie Limburg

Limburgers produceren 25% minder restafval dan landelijk gemiddelde

Conferentie over verdere koers en verdeling verantwoordelijkheden afvalbeleid
LIMBURGERS PRODUCEREN 25% MINDER RESTAFVAL DAN LANDELIJK GEMIDDELDE

Eind 2001 produceerden de Limburgers een kwart minder restafval dan het landelijk gemiddelde. Daarmee heeft Limburg de ambitieuze doelstelling van het provinciaal afvalscheidings- en preventieprogramma HAAS/BIS-Afval* gehaald. Die realisatie roept nieuwe vragen op voor de toekomstige ambities van het programma. Tijdens de jaarlijkse werkconferentie van het programma HAAS/BIS, woensdag 30 januari in het MECC Maastricht, staat daarom verdere koers en de verdeling van verantwoordelijkheden voor afvalscheiding en preventie centraal. Tijdens deze werkconferentie spreken bestuurders van gemeenten, de Provincie en de afvalinzamelaars over de verdere aanpak.
De provincie Limburg en het Afval Overleg Orgaan geven ieder hun visie op de te varen koers. In discussiegroepen komen vervolgens vijf actuele onderwerpen rond huishoudelijk afvalbeleid aan bod:
- Grijs en groen: de toekomst van het milieupark;
- Kringloopbedrijvigheid: hoeveel hoeken heeft de kringloopcirkel?
- Alternatieve technieken: from waste to energy: waste of energy?
- Afvalcommunicatie: hoe pakken we dat aan?
- Weet wat u meet: stimulering door uniforme registratie.
De ochtendconferentie wordt gevolgd door de Limburgse Afvalmiddag, georganiseerd door Essent Milieu rond themas als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord handelen. Deze middag gaat vooral in op de rol die voor gemeenten hierin.
25-1-2002 12:16