Ingezonden persbericht


FOTOREPORTAGE BOEK REUTERS' FOTOGRAFEN IS UIT



'September 11, a testimony' is een fotoreportage van de aanslag op de Twin Towers in New York, het Pentagon in Washington en United vlucht 93 in Pennsylvania, gemaakt door de beste fotografen van Reuters. Het boek bevat 130 foto's, waarvan vele nog niet eerder zijn gepubliceerd. De foto's laten de prangende realiteit zien, ontdaan van sentiment, maar zijn ook een hommage aan degenen die de risico's namen of zelfs het leven lieten om de levens van anderen te redden. Reden waarom de royalty's beschikbaar worden gesteld voor directe hulp aan kinderen van de hulpverleners, onderwijs en opleiding, trauma en stressklachten.

Deze inkomsten worden ondergebracht in de Reuters Foundation AIDfund en AIDfund for America en het Pearson September 11 Children Fund, waarbij het Fund ook donateur zal zijn voor organisaties die ook elders rampen bestrijden. Het Reuters AIDfund heeft daarnaast giften ontvangen van het publiek, van medewerkers van Reuters en van haar wereldwijde netwerk van relaties. De Reuters Groep heeft 1 miljoen dollar gedoneerd.

Dit boek, September 11, a testimony, verhaal zonder woorden, gebonden uitgave, boekdruk, kost £ 20.-

Nadere informatie is beschikbaar via www.reuters.com/books of www.business-minds.com

Meer details over de hulporganisaties die door dit boek worden gesteund is beschikbaar via www.aidfund.org en www.pearson.com/help_usa

Reuters

Reuters is het grootste internationale nieuws- en televisieagentschap ter wereld met 2.157 journalisten, fotografen en cameramensen in 190 kantoren. Dezen verslaan het nieuws in 24 talen voor 151 landen. Op 1 oktober, na samengaan met Bridge, telde het bedrijf ruim 21.000 medewerkers in tweehonderd steden in honderd landen.

ReutersGroep (www.about.reuters.com) doet met de bij haar aangesloten professionele journalisten, door middel van de modernste internet technologie de wereldwijde coverage van nieuws, tekst, beeld en footage, op basis van accuratesse, integriteit, onpartijdigheid en snelheid.

Pearson/Pearson Education

Pearson Education, met wie Reuters samenwerkt en onder welks uitgeverij thans ook deze gebonden Fotomemoriam verschijnt, is het grootste media- en onderwijsbedrijf ter wereld. Honderd miljoen mensen worden wereldwijs onderwezen met de tekstboeken, online educatie middelen, testen en oefen-programma's. Onder Pearson opereren ook bekende uitgevers als Penguin Group, van fictie tot bestsellers en naslagwerken, als The Financial Times, die door haar netwerk van business en financiële nieuwsbladen dagelijks meer dan vier miljoen bedrijven en beleggers beïnvloedt.

Pearson Education, ontstaan in november 1998 na een fusie van Addison Wesley Longman, Financial Times Management en Simon & Schuster's educatieve business, heeft tienduizend medewerkers in veertig landen en is daarmee de grootste educatieve uitgeverij ter wereld.

Voor nadere informatie:

Reuters Corporate Communications, Georgina Watkins, georgina.watkins@reuters.com tel: +44 20 7542 7125

Pearson Education, Helena Dahlstrom, Helena.Dahlstrom@pearsoned-ema.com, tel: +44 20 7447 2021,