Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-01-2002 2e persbericht van woensdag 30 januari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte poging zakkenrollerij aangehouden Dinsdagmiddag rond 15.15 uur is op de Demer een 22-jarige Roemeense vrouw aange-houden. Zij had daar in een winkel gepoogd een portemonnee uit een handtas van een 47-jarige vrouw uit Breda te stelen. De Bredase voelde dat er iemand tegen haar aanliep. Zij keek om en zag dat een onbekende vrouw haar handtas vastpakte. Vervolgens zag ze dat de ritssluiting van haar handtas openstond. De Bredase riep: Blijf van mijn tas, blijf van mijn spullen. Een winkelende agent in burger zag dat de vrouw, die bij de Bredase stond, snel de winkel verliet. Hij liep haar achterna en hield verdachte op de Demer aan. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten steekpartij voorgeleid
De vijf verdachten die zijn aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij de dodelijke steek-partij in een woning aan de Jan Fijtstraat zijn vandaag, woensdag 30 januari 2002, voor-geleid bij de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch. Vier van de vijf verdachten, de 22 jarige man, de 41-jarige man en de 58-jarige man en de 35-jarige vrouw, zijn in bewaring gegaan. Een inbewaringstelling duurt tien dagen. De 38-jarige Eindhovenaar die ook was aangehouden is in vrijheid gesteld. Zijn aandeel bij de steekpartij was gering. Het recherche-team gaat verder met het onderzoek.

Someren: Jeugdige verdachten winkeldiefstal aangehouden Woensdagmorgen rond 11.00 uur zijn op de Postelstraat 2 meisjes, 14 en 15 jaar oud, uit Someren aangehouden. Zij hadden daar in een winkel make-up spullen ter waarde van 19,50 Euro weggenomen, zonder deze bij de kassa af te rekenen. Na verhoor zijn zij over-gedragen aan de ouders. Voor verdere afhandeling zijn zij verwezen naar buro Halt.

Asten: Autogordelcontrole
Woensdag tussen 13.45 en 15.00 uur is op de Heerbaan en Beatrixlaan een autogordelcon-trole gehouden. 14 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Zakkenrollen
Vanmiddag tussen 17.10 uur en 18.10 uur is op de Demer een 46-jarige inwoonster van Geldermalsen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portefeuille van de vrouw met daarin 2 paspoorten, een rijbewijs en enkele pasjes, is uit haar handtas weggenomen.

Op de Demer is vanmiddag tussen 13.00 uur en 14.30 uur van een 81-jarige Eindhovense haar portemonnaie met daarin 50 euro, een paspoort, buskaart en diverse pasjes gerold.

Mierlo: Fietser door automobilist mishandeld
Vanmiddag tussen 17.15 uur en 17.30 uur, is op de Heer van Rodestraat een 28-jarige inwoner van Mierlo door een, tot nu toe onbekende automobilist, mishandeld. De fietser wilde komende vanaf de Heer van Scherpenzeelweg linksaf de Heer van Rodestraat inrijden. Hiertoe werd door hem voorgesorteerd tegen het midden van de weg aan. Achter hem reed een automobilist die, nadat de fietser was afgeslagen, hem voorbijreed, stopte en uitstapte. De automobilist schold de fietser uit en heeft hem hierna zodanig mishandeld dat het slachtoffer pas thuis weer bij zijn positieven kwam. Hij heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. Omdat het slachtoffer niet precies meer weet wat er gebeurd is worden eventuele getuigen van dit voorval verzocht zich bij de politie te melden.