Gemeente Enschede

Tekort Van Heekplein realistisch

Enschede, 30 januari 2002

In opdracht van de gemeenteraad heeft de rekeningencommissie een verifiërend onderzoek verricht naar de raming van het project Van Heekplein. De rekeningencommissie is nagegaan wat de betrouwbaarheid is van het recent gepresenteerde tekortcijfer van dit project. Tevens is onderzocht wat de verschillen zijn in vergelijking met eerdere informatie aan de raad. Het onderzoek is uitgevoerd door Ernst & Young Accountants.

Uitgangspunt van het onderzoek is de nota `Actualisatie van de grondexploitatie van het project Van Heekplein' van 8 januari 2002. Deze actualisatie laat een negatief saldo zien van 12,3 miljoen ( f 27 miljoen). De conclusie van de rekeningencommissie luidt dat dit tekort een realistische berekening is.
Tevens constateert de commissie dat er buffers gevormd zijn die ruimte bieden voor tegenvallers. Wel gaat de commissie er daarbij vanuit dat het college de nodige maatregelen neemt voor de financiële beheersing van het project.

De opzet en werking van het project waren geen onderdeel van de werkzaamheden van de rekeningencommissie. De gemeentelijke rekenkamer zal deze aspecten verder onderzoeken. De rekeningencommissie beveelt het rapport aan als basis voor het nadere onderzoek van de rekenkamer.


---