Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Provincie Fryslân heeft beste Internetsite

30 januari 2002

De site www.fryslân.nl is de beste overheidswebsite van 2001. Fryslân ontvangt deze prijs vanwege het lef dat zij toont door op haar website alle plaatsen in de provincie waar milieu- en veiligheidsrisico's zijn in beeld te brengen met een zogenaamde risicokaart. Daarnaast is de algehele kwaliteit van de website een reden voor de prijs. Vandaag heeft minister Van Boxtel, Grote Steden- en Integratiebeleid), de Webwijzer Award 2001 voor beste overheidswebsite uitgereikt aan de heer Nijpels, Commissaris van de Koningin van de provincie Fryslân.

De Webwijzer Award voor meest innovatieve website in 2001 is toegekend aan Jan Hamming. Deze Tilburgse wethouder is, volgens de jury, met zijn website pionier in het aangaan van digitale contacten met de burger. De Webwijzer Award voor beste startende overheidsorganisatie is gegaan naar de gemeente Wierden omdat zij met haar website laat zien dat ook een kleine gemeente in staat is om goede digitale dienstverlening aan te bieden.

De Webwijzer Award is een in 1998 ingestelde prijs van minister Van Boxtel om overheidsorganisaties te stimuleren aan de kwaliteit van hun website te werken. De prijs voor beste overheidssite bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een digitale trofee. Het geldbedrag moet worden besteed aan de winnende site. De Webwijzer Awards zijn toegekend door een onafhankelijke jury onder leiding van Marjet van Zuijlen.

De Awards zijn vandaag uitgereikt tijdens de conferentie 'De kunst van het verleiden'. Meer dan honderd overheidsorganisaties wisselden hier ideeën uit over de vraag hoe het publiek kan worden verleid tot bezoek aan de digitale overheid en hoe deze overheid dat publiek als goed gastheer kan ontvangen.

---