Tridion boekt
beste kwartaal ooit

Omzet vierde kwartaal verdubbeld ten
opzicht van vorig jaar

Amsterdam, 30 januari 2002 -
Tridion, leverancier van content management-toepassingen, heeft op 31 december 2001 het beste kwartaal uit haar geschiedenis afgesloten. Tridion heeft zich vooral geconcentreerd op de Europese markt en met een duidelijke focus op web content management gebaseerd op XML technologie.

"Aan de
ene kant zie je dat onze Europese strategie vruchten afwerpt. De laatste 15 maanden hebben we, naast ons hoofdkantoor in Amsterdam, kantoren geopend in 6 Europese landen die nu al goed zijn voor meer dan 50% van de omzet. Je mag gerust stellen dat we gezien worden als de Europese marktleider," aldus Jos Dikhoff, Chief Executive Officer van Tridion. "Daarnaast wordt onze sterke groei verklaard uit het feit dat content management steeds meer gebruikt wordt als bedrijfskritisch instrument voor de complexe bedrijfsvoering van grote decentrale organisaties."

In het laatste kwartaal wist
Tridion onder meer grote contracten af te sluiten met bedrijven als Canon Europa, Unilever, Mondial Assistance, Galeries Lafayette, Garnier/l'Oreal, Onlaw, Uniqa en de Swedish Tourist Board.

"Als we vooruit kijken
wordt 2002 voor Tridion het jaar waarin we naast een gestage omzetgroei ook laten zien dat we winst kunnen maken. We zijn daarvoor reeds aardig op weg en zullen, zoals het er nu uitziet, dan ook vanaf het tweede kwartaal winst maken." aldus Dikhoff.

De XML-technologie, de meertalige
gebruikersinterface en de Blueprint-functionaliteit zijn veelal doorslaggevende factoren voor grote ondernemingen om voor Tridion te kiezen.


Over Tridion
Tridion is een
toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content-managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer
gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion
DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor
meer informatie
Tridion
Patrick van Gent
Marketing
Manager
020-2010500

href="mailto:patrick.vangent@tridion.com">patrick.vangent@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483

href="mailto:tridion@whizpr.nl">tridion@whizpr.nl

Embedded Content: vis_logo_tridion.gif: 00000001,23e1601e,00000000,00000000