Ingezonden persbericht


Aan: De Media

Betreft: Diverse mededelingen

C.C.: Relaties 'Stichting Bruidstaart Ommen 020202'

Afzender: Roel Zweers (media) r.zweers@home.nl 06-54313611

Goedenmiddag,

Zoals (hopelijk) bekend gaan we in Ommen aanstaande zaterdag, ter gelegenheid van het Koninklijk huwelijk, een poging doen om de grootste bruidstaart, ooit ter wereld gemaakt, te bouwen. Het huidige record staat op ruim 12 meter, onze voorbereidingen zijn gebaseerd op 17 meter hoogte. Met betrekking hierop heb ik enkele mededelingen voor de media.


- Bouwtechnisch gezien lopen alle voorbereidingen -voor zowel de steiger van 1250 meter steigerpijp als de taart waarvoor we ruim 1000 liter slagroom nodig zijn- exact op schema. De verwachting is dan ook dat we het record gaan halen. We laten we ons bijstaan door ervaren constructeurs en ook de medewerking van meerdere hijskraanbedrijven is van onschatbare waarde.

- We worden in onze werkzaamheden gecontroleerd door Notaris Post die voor het Guinness Book of Records een proces verbaal zal opmaken om de geslaagde poging uiteindelijk in het recordboek te krijgen.

- Morgen, maandag 28 januari, zullen onze bakkers de laatste van de 140 (!) vierkante meters kapsel (cake voor de taart) vullen en invriezen. In de nacht van vrijdag op zaterdag zal op de Markt in Ommen in de open lucht worden begonnen met de uiteindelijke montage van de stukken en de decoratie van de bruidstaart.

- Leerlingen van het Vechtdal College uit Ommen hebben een maquette (schaal 1:10) gemaakt die door ons is gedecoreerd als bruidstaart. Een schone fotomontage (Foto Frank Uijlenbroek) van de reusachtige taart op de Markt in Ommen voeg ik toe. De maquette is zodanig gemaakt dat hij vervoerd kan worden. Mocht u de maquette willen gebruiken, in bijvoorbeeld een tv-programma, dan verneem ik dat graag. Ook een woordvoerder die van meet af aan bij de productie van de taart is betrokken staat ter beschikking. Op zaterdag 2 februari zijn we alleen op de Markt in Ommen bereikbaar.

- Voor het evenement is een minutieus draaiboek -nu nog in concept- gemaakt. Aanstaande woensdagavond houden we een uitgebreide briefing met alle vrijwilligers en betrokkenen. Daarna zal het draaiboek vaststaat. Ik hoop u het document aanstaande donderdag te mailen.

- Dan zaterdag 2 februari. Uiteraard nodigen we de media van harte uit om, in welke vorm dan ook, naar Ommen te komen. We ontvangen u graag en verwachten de grote toeloop vanaf 14.00 uur. Speciaal voor de media hebben we een aantal extra faciliteiten georganiseerd, er van uitgaande dat de dag ook voor de media een feestje moet worden. Zo kunnen vertegenwoordigers van de media -indien aangemeld- tussen 12.00 en 14.00 uur gebruik maken van het buffet in de bovenzaal van Café Restaurant Flater (tegenover en met uitzicht op de bouwplek van de bruidstaart). Voor de media is een hoge hijskraan beschikbaar om, zo mogelijk, boven de taart te kunnen komen. Ook is er minimaal één hoogwerker (waarschijnlijk meerdere) voor de media beschikbaar.
Tenslotte een verzoek tot aanmelding. Uiteraard gaan we voor zekerheid en veiligheid. Ik kan u inmiddels verzekeren: zeventien meter is enorm hoog! Verzekeringtechnisch is iedereen binnen die omheining verplicht een helm te dragen. Hiervoor willen we graag zorgen maar dan moeten we wel ongeveer weten met z'n hoevelen u komt. Ook mogen we niet meer dan een bepaald aantal personen tegelijk binnen de omheining laten. Daarom het vriendelijke verzoek u per kerende e-mail (r.zweers@home.nl) aan te melden als u op zaterdag 2 februari binnen de omheining, dus bij de taart, wil komen. We verzoeken u hiervoor begrip te hebben. Van achteraan aansluiten is dan ook geen sprake. In het draaiboek leest u donderdag ook de naam en GSM-nummer van de m/v die de media ontvangt en u wegwijs maakt.

Mochten er vragen zijn, u weet me te vinden.

Met vriendelijke groet,

Roel Zweers

Media & faciliteiten