Gemeente Etten-Leur

Bouw van de Bredeschool van start

Op woensdag 30 januari j.l. heeft wethouder W. Vermunt de laatste balk van de fundering van het toekomstige scholencomplex en kindercentrum De Keen gelegd.
Ook hebben drie kinderen van resp. de Barkentijn, 't Kofschip, de Toverlaars (de basisscholen in de wijk De Keen) samen met wethouder Vermunt het bouwbord op het bouwterrein van dit toekomstige scholencomplex en kindercentrum onthuld. Na afloop van de officiële handelingen zongen de ruim 300 kinderen van de drie basisscholen een prachtig feestlied, dat speciaal voor deze officiële aangelegenheid gecomponeerd was.

Hiermee is een eerste handeling verricht voor de realisering van een scholencomplex en kindercentrum in wijk De Keen, bestaande uit 18 lokalen en een gymnastieklokaal. Ook komen er extra ruimten met een multifunctioneel gebruik voor muziek, toneel, drama, overblijfruimten, documentatiecentrum, mediatheek, ICT en beeldende vorming. De Stichting Markenlanden en de Stichting Peuterspeelzalen Etten-Leur realiseren in dit complex een kinderopvang, buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Het is de bedoeling dat het scholencomplex en kindercentrum na de kerstvakantie in gebruik wordt genomen.