Ingezonden persbericht

D66 Amsterdam biedt oplossing aan voor terrasproblematiek

D66 wil een terraspuntensysteem invoeren

AMSTERDAM, 20020207 -- D66 wil een terraspuntensysteem invoeren waarbij het voor de gemeente gemakkelijker wordt om te bepalen of een horecaondernemer recht heeft op een terrasvergunning. Dit schrijft D66 in haar notitie: 'Horeca to the point', een terraspuntensysteem, die vandaag, woensdag 30 januari, is aangeboden aan het college van B&W.

Uitgangspunt van de notitie is de kans op buurtoverlast door het te vestigen terras. Bij de aanvraag van een vergunning worden plus- en minpunten toegekend. Het aantal punten leidt tot een saldo waarop het oordeel van het wel of niet toekennen van een vergunning afhankelijk is. Het aantal punten is onder andere afhankelijk van het gebied waarin het horecabedrijf zich bevindt, de aard van de horeca en de klachten uit het verleden.

Woordvoerder Warner Hemmes: "De discussie over het terrassenbeleid sleept al jaren. Procedure op procedure wordt gevoerd, rapport op rapport wordt geschreven. Omwonenden en ondernemers van horecabedrijven staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. D66 wil dat op simpele wijze voor alle betrokkenen tot een rechtvaardige oplossing kan worden gekomen. Daarnaast wil D66 een duidelijke richtlijn voor de horecaondernemers bieden."



Ingezonden persbericht