Gemeente Wassenaar

Eervolle vermelding voor Wassenaar.nl
31-01-2002

Ook de webmaster nam deel aan workshops Woensdag 30 januari 2002 stond in het teken van De kunst van het verleiden. Dit thema stond centraal tijdens de derde Webwijzer Award Conferentie (advies.overheid.nl). Minister van Boxtel gaf op deze dag drie prijzen weg: voor de beste starter, meest innovatieve website en beste overall site. Wassenaar.nl viel niet in de prijzen, maar kreeg in de laatstgenoemde categorie een eervolle vermelding. We citeren uit het juryrapport:

De jury wil de website van de gemeente Wassenaar hier onder de aandacht brengen. De jury heeft grote waardering voor de kwaliteit van de website van deze gemeente. Wassenaar kwam onlangs met een flink vernieuwde website, die in de volle breedte goed scoort. Daarmee toont deze gemeente aan dat ook een relatief kleine gemeente internet goed kan benutten. Met een no-nonsense vormgeving, een heldere navigatie, een breed palet aan dienstverlening en een ruime sortering aan bestuurlijke informatie biedt de gemeente de burgers en ondernemers in Wassenaar een service die van toegevoegde waarde is op de traditionele kanalen als het fysieke loket. Een vermelding waard is de jongerenwebsite van deze gemeente. De jury beoordeelt niet alleen dit initiatief positief, maar ook de leuke invulling ervan. Naar de mening van de jury is de belangrijkste uitdaging voor de gemeente Wassenaar haar producten en diensten op meer vraaggerichte wijze aan te bieden op haar website. De jury vindt www.wassenaar.nl een eervolle vermelding waard!'

De verschillende websites werden beoordeeld op: gebruikersvriendelijkheid, technische toegankelijkheid, durf, denken vanuit de ontvanger, (digitale) dienstverlening en participatie.

Meer informatie
De uitreiking werd opgeluisterd door allerlei workshops rond internet. Een verslag van de hele conferentie, inclusief sfeerfotos en verslagen, vindt u op advies.overheid.nl. Heldere informatie over de award en organisatie hierachter zijn hier ook terug te vinden. Om met enkele woorden van spreker en internetondernemer Tom Kok af te sluiten:

De nieuwe generatie websites kenmerkt zich door interactie en beweging. Benut deze unieke eigenschappen. Plaats online wat je offline niet kunt aanbieden. En blijf bij alles vooral jezelf. Je kunt tenslotte niet meer verkopen dan je bent.