NU'91

Aan de leden in de academische ziekenhuizen

Op donderdag 31 januari 2002 hebben de bonden in de Academisch Ziekenhuizen ABVAKABO FNV, AC/AFZ, CMHF en CFO CNV-Bond met de werkgever, de Vereniging van Academisch Ziekenhuizen, een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een tweejarige CAO. De 50.000 werknemers in de sector krijgen in 2002 een structurele loonsverhoging van 4% en een structurele eindejaarsuitkering van 1,8%. In 2003 volgt een loonsverhoging van nog eens 3,75% en wordt de eindejaarsuitkering met 1,7% verhoogd. Samen 11.25 procent.

De CAO kent naast de loonparagraaf twee zeer belangrijke afspraken. Een nieuwe ziektekostenregeling en een nieuwe regeling voor het seniorenbeleid.

De nieuwe ziektekostenregeling is een doorbraak. Tot dit moment kende de sector verschillende collectieve ziektekostenregelingen, waar een gedeeltelijke vergoeding voor werd betaald. Deze verzekeringen werden steeds moeilijker te handhaven. Nu worden alle medewerkers collectief verzekerd in een publiekrechtelijke ziektekostenregeling. De medewerkers zullen allen via een verzekering, die gerelateerd is aan de IZA-ziektekostenverzekering worden verzekerd. Deze verzekering kent een inkomensafhankelijke premie, die gecombineerd wordt met een gedeeltelijke nominale premie. Groot voordeel is dat de ongelijkheid tussen voltijders en deeltijders nu tot het verleden behoort. Een stevige vooruitgang voor deeltijders.

De noodzaak om te komen tot een nieuwe ziektekostenverzekering is gelegen in het feit dat steeds minder voordelige collectieve contracten konden worden gesloten. De nieuwe verzekering kent gemiddeld een lagere premie en een hogere dekking dan de standaardpakketpolis of het ziekenfonds.

Daarnaast is een nieuwe flexibele seniorenregeling overeengekomen. Deze nieuwe regeling vervangt de oude VUT 60 en FLO regeling. Er komt een pre-FPU-regeling. Dit betekent dat de regeling voorafgaat aan de vroegpensioenregeling die voor de volledige overheidssector geldt (FPU). Nieuw is dat mensen de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld op 58 jaar een dag minder te gaan werken. Voor de verpleegkundige en verzorgende functies geldt dat de mogelijkheid om een dag minder te gaan werken al op 55 jarige leeftijd open staat..

Daarnaast zijn nog afspraken gemaakt over de invoering van gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, scholing, verbetering leerlingsalarissen en invoering van stagevergoedingen. Er komt een CAO a la carte, waarbij mensen geld kunnen inzetten voor bijvoorbeeld een fiets, kinderopvang of vrije tijd.

De bonden leggen het akkoord met een positief advies voor aan hun achterban.

Terug naar de NU'91 home page....

Terug naar CAO nieuws....