Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Inzending tweede ronde IPSV opengesteld (31-1-2002)


Staatssecretaris Remkes van VROM heeft de tweede ronde voor de inzending van plannen en projecten voor het Innovatie Programma Stedelijke Vernieuwing (IPSV) opengesteld. Het kan daarbij gaan om grote projecten met een effect op de stedelijke vernieuwing van een hele stad. Maar ook creatieve ideeën van direct betrokkenen voor een verfrissende aanpak bij de vernieuwing van een buurt. Goede voorbeelden van dergelijke nieuwe oplossingen kunnen zorgen voor een groter effect, versnelling en betere kwaliteit van de stedelijke vernieuwing. Binnenkort wordt een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Het IPSV is ingesteld door de ministeries van VROM, EZ en LNV, als onderdeel van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. Jaarlijks stellen zij subsidie voor het IPSV beschikbaar; dit jaar is dat ¤ 55,5 miljoen. Naast deze financiële
ondersteuning is ook het uitwisselen en bekend maken van de in de projecten opgedane kennis en ervaring een functie van het IPSV.

Criteria
Voor 1 april moeten alle subsidieaanvragen voor de projecten, plannen en ideeën binnen zijn. Bij de beoordeling wordt scherper dan vorig jaar gekeken naar de criteria innovatie en zeggenschap. De aanvragen moeten liggen op de zes prestatievelden van het Beleidskader Stedelijke Vernieuwing: de fysieke condities voor economische versterking, het aanbod van gevarieerde woonmilieus, de omgevingskwaliteit, de versterking van de betrokkenheid bij de dagelijkse leefomgeving, zorgvuldig ruimtegebruik en duurzaamheid. De zogenoemde prioritaire beleidsthema's die vorig jaar golden, zijn komen te vervallen.

Bijeenkomsten
Op 5, 6 en 7 februari 2002 organiseert het projectbureau IPSV samen met de SEV en het NIROV regionale bijeenkomsten om (mogelijke) indieners van projecten voor te lichten over het programma IPSV en over de werving 2002. Deze bijeenkomsten zijn ruim overtekend. Daarom wordt op 28 februari te Utrecht nog een vierde bijeenkomst gehouden. Meer informatie is verkrijgbaar op www.ipsv.nl

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=6531&site=persbericht )


---