Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Inschrijving voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor binnenmarkt en derde landen

Tevens is de 'subsidieregeling' Voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor de binnenmarkt opengesteld t/m 15 maart 2002, gebaseerd op EU-verordening (EG) 2826/2000. Het doel van de maatregelen is acties (zoals promotie- en voorlichtingscampagnes) te stimuleren die zijn gericht op de kwaliteit en de voedselveiligheid van de communautaire producten, waardoor de afzet van de producten op markten in derde landen en op de binnenmarkt wordt bevorderd. De acties vinden plaats in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

De campagnes moeten aan een aantal voorwaarden voldoen: acties mogen niet worden afgestemd op handelsmerken en mogen evenmin producten uit een bepaalde EU-lidstaat bevoordelen. Een gedetailleerde beschrijving van de uit te voeren werkzaamheden en een inschrijfformulier is opgenomen in een Bestek derde landen en in een Bestek Binnenmarkt. De Bestekken kunnen worden opgevraagd bij: LASER Dordrecht, t.a.v. team projectsubsidies, Burg. de Raadtsingel 59, postbus 1191, 3300 BD, Dordrecht. Telefax 078 -6395 394.

De acties bestaan uit:

* PR-activiteiten en marketingstrategieën om met name aandacht te vestigen op de voordelen van de communautaire producten zoals: kwaliteit, hygiëne, voedselveiligheid, aspecten van de voedingswaarde, etikettering, dierenwelzijn en milieuzorg;
* deelname aan evenementen, beurzen en tentoonstellingen van internationale betekenis;
* voorlichtingsacties over de communautaire regelingen inzake kwaliteitswijnen afkomstig uit bepaalde gebieden (v.q.p.r.d.) en gedistilleerde dranken met geografische aanduiding;
* studies naar nieuwe markten die noodzakelijk zijn voor verruiming van de afzetmogelijkheden. De bestekken zijn ook te vinden op de internetsite van het ministerie van LNV, www.minlnv.nl/regelingen/ stimuleringskader.