Korps: Friesland, plaats: Friesland 31-01-2002
Politieberichten van 31/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 14.30 uur vond op de Leeuwarderweg een aanrijding plaats tussen een motor en een personenauto. Zie hiervoor de politieberichten van 27/1 (13.00 uur) t/m 28/1 (07.00 uur). In dit bericht heeft de politie de toedracht van de aanrijding niet juist weergegeven. De juiste toedracht van de aanrijding is, dat de motorrijder een voor hem rijdende personenauto wilde inhalen en dat de bestuurder van deze auto op dat moment ook een voor hem rijdende auto ging inhalen. De autobestuurder, een 44-jarige inwoner van Scharnegoutum, zag de motorrijder, een 26-jarige inwoner van Sneek, dus over het hoofd, waarna de aanrijding volgde.

Gorredijk: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Men kwam de woning binnen door verbreking van een ruit. Uit de woning werden een Friese staartklok, een tinnen kraantjeskan en borduurwerk weggenomen. De eigenaar, een 71-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: overbelading
Donderdag omstreeks 11.30 uur werd op de Aldlansdyk een bestuurder van een vrachtwagen gecontroleerd. De vrachtwagen, eigendom van een bedrijf uit Ryptsjerk, bleek 20 % te zwaar geladen te zijn. Het totale gewicht van de vrachtwagen bedroeg 43.170 kilogram. De vrachtwagen was geladen met zand.Tegen de bestuurder, een 40-jarige inwoner van Ryptsjerk, werd proces-verbaal opgemaakt.

Gorredijk: lastige man
Donderdag omstreeks 11.45 uur kwam er een melding binnen dat in een bank aan de Stationsweg een lastige man binnen zou zijn. Hij zou een personeelslid hebben geslagen. De man, een 29-jarige inwoner van Tijnje, wilde bij het zien van de politie, de spreekkamer uitlopen. Hij duwde daarop de politieman opzij en schold hem uit. Ook de bekende middelvinger werd opgestoken. De politieman hield daarop de verdachte aan. De verdachte verzette zich. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272