Gemeente Smallingerland

Veiligheid in uw dorp - inspraakavond voor regio West (15-1-02)

Op maandag 4 februari organiseert de gemeente een informatie- en discussieavond voor de bewoners van De Veenhoop, De Wilgen, Smalle Ee, De Sanding, Boornbergum, Kortehemmen en Goëngahuizen.

Onderwerp van gesprek is veiligheid van de leefomgeving. De gemeente is namelijk bezig met een plan van aanpak rond dit thema en wil nu graag inventariseren wat de bewoners van de regio West aan ideeën of wensen hebben.

Vragen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen:
- is het voor kinderen veilig genoeg (om buiten te spelen, naar school te gaan, enz);

- durft u s avonds de deur uit te gaan?

- is de straatverlichting goed genoeg?

- is er sprake van criminaliteit in de buurt?
- zijn er overlastplekken in de naaste omgeving (bv overlast door jeugd, geluidhinder)?

- is er vandalisme?

- wat verwacht u van politie of gemeente en hoe zit het met de sociale controle in de buurt?

Het Veiligheidsplan Regio West wordt gemaakt in samenwerking met allerlei instanties: gemeente, politie, SVS (de surveillanten), brandweer, welzijnsinstellingen, woningbouwverenigingen. Tijdens de inspraakavond worden vertegenwoordigers van instanties aan u voorgesteld. Er wordt uitgelegd wat de bedoeling is van het Veiligheidsplan. Daarna volgt discussie in groepen, ingedeeld naar het dorp waar men woont. Bij elke groep zit ook iemand van de gemeente, de politie of de SVS.

Woont u in de regio West, dan bent u van harte welkom om mee te praten: op maandag 4 februari om 19.30 uur in dorpshuis t Bynt in Boornbergum. Bent u verhinderd maar wilt u wél uw mening geven, schrijft u dan naar:
m.van.oorschot@smallingerland.nl