Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van maandagmiddag 04-02-02
16:25 maandag 4 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 06-51528156
Piket en voorlichting tot donderdagmiddag.


* Dubbele beenbreuk bij aanrijding

KLAZIENAVEEN Vanmorgen heeft een 62-jarige inwoonster van Klazienaveen bij een aanrijding op de Brugstraat haar been en een enkel gebroken. Zij wilde met haar snorfiets de Brugstraat oversteken en zag daar een 17-jarige inwoonster van Klazienaveen, op haar fiets, over het hoofd. Door de aanrijding is zij komen te vallen en naast verwondingen aan haar hoofd, bekwam zij de dubbele beenbreuk. Zij is overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen.


* Inbraken in autos

REGIO Afgelopen weekeinde werden er op diverse plaatsen in Drenthe autos opengebroken.
In Assen aan de Omloop, de Noorderstaete, de Havenkade, aan de Roerdompstraat, de Smetanalaan en de Nobellaan werden in alle gevallen de radios eruit gestolen.
Ook in Emmen aan de Laan van de Bork werd een auto opengebroken. Gestolen werden enkele pasjes. Gezien de sporen was ook geprobeerd deze auto te stelen.
In Hoogeveen aan de Van Limburg Stirumstraat werd uit een auto de hoedenplank met boxen, een rolgordijntje en mapje met cds gestolen. De daders verschaften zich de toegang meestal door een ruit in te slaan of een portier te forceren.


* Diefstal uit loods

NORG Afgelopen nacht hebben inbrekers een nog onbekende hoeveelheid sigaretten, vloei en sigaren gestolen uit een opslagloods aan de Asserstraat. Vanmorgen vroeg werd ontdekt dat het slot van een toegangsdeur geforceerd was. Hoeveel er weg is en wat de schade bedraagt, is nog niet bekend.


* Inbraak in kantoor

EMMEN Vanmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een kantoor aan de Holtackers. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen via een bovenlicht. Gestolen werden een viertal computers, beeldschermen met toetsenbord en muis, alsmede een paar printers en een huistelefooncentrale. De totale schade is nog niet bekend.


* Inbraak in kantine

ASSEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een kantine van een bedrijf aan de J.C. van Markusstraat. Om binnen te komen was een raam ingegooid. Gestolen werd een klein bedrag aan Euros uit een geldkistje.


* Diefstal uit caravan

ZUIDWOLDE Gistermiddag is uit een caravan aan de Nijverheidsweg een aggregaat gestolen. Tijdens de afwezigheid van ongeveer 5 minuten, om even water te halen voor een schoonmaakbeurt, werd de aggregaat uit de caravan gestolen. De schade bedraagt enkele duizenden Euros.


* Diefstal trilplaat
ZUIDWOLDE Afgelopen weekeinde is in de buurt van de kruising van de Nieuwe Dijk en de Ommerweg een trilplaat gestolen. Het betrof een Wacker, type DPS3060, met een waarde van ongeveer 4.500,--


* Inbraak bij een zaak

EMMEN Gisteren is er ingebroken in een zaak aan de Weerdingerstraat. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van een deur. Uit een bergruimte werd een kassalade met wat wisselgeld gestolen, alsmede een koffer met papieren en enkele bankbiljetten. Totale schade is niet bekend.


* Jachtgeweer en patronen gevonden.

EMMER COMPASCUUM De politie heeft vanmiddag in een woning aan de Gruinten een jachtgeweer en patronen gevonden. De politie was op verzoek van de Duitse politie, ter zake een fraudezaak, op zoek naar een man. Deze bleek er niet meer te wonen. Bij onderzoek naar achtergelaten goederen, werden in een slaapkamer 237 hagelpatronen en 35 pistoolpatronen aangetroffen. Bij verder onderzoek werd ook een hagelgeweer aangetroffen. De huidige bewoner, een 30-jarige man, die sinds drie dagen in deze woning woonde, verklaarde eigenaar te zijn van het wapen en de munitie. Hij deed hiervan afstand en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe