Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 4-02-2002 Persbericht district AA & Dommel

MOTORRIJDERS GEWOND

Zaterdagmiddag raakten bij een aanrijding op de Mijlstraat in Boxtel twee personen ge-wond. De aanrijding ontstond toen een 25-jarige autobestuurder uit Boxtel vanaf een oprit de weg opreed. Hij zag daarbij een naderende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 29-jarige motorrijder, afkomstig uit Bladel, liep enkele gebroken ribben op. Zijn duopassagier, een 25-jarige plaatsgenoot, kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Op een rotonde aan de Structuurweg-Planetenlaan in Schijndel is zaterdagmiddag een 30-jarige motorrijder uit Veghel onderuit gegaan. Tijdens zijn val raakte de man een verkeers-bord. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis

REEBOK DOOD, VERMOEDELIJKE NA AANVAL HOND, Vught

Na een melding van een getuige troffen agenten zondagmorgen op de Vughtse heide aan de Loonsebaan in Vught een gewonde reebok aan. Het dier was vermoedelijk aangevallen door een flink formaat hond. Loslopende honden liepen op dat moment iedere keer naar het dier toe. Op verzoek van de politie kwam een dierenarts uit Esch ter plaatse, maar inmiddels was de reebok al overleden.

AUTO TEGEN BOOM, Boxtel

Op de Schijndelsedijk in Boxtel is zondagmiddag, na een aanrijding, een automobilist met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond. Het ongeval ont-stond toen een 24-jarige autobestuurder uit Schijndel een 56-jarige automobilist uit Boxtel links wilde inhalen. De man uit Boxtel stond voorgesorteerd om links af te slaan de Geelder-seweg op. Op het moment dat hij linksaf draaide, haalde de man uit Schijndel hem in. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist uit Boxtel kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand, waarna het voertuig op de linkerkant terecht kwam. Het voertuig raakte total-loss.

RIJBEWIJS INGEVORDERD BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Zondagmiddag is van een 21-jarige man uit Mariahout het rijbewijs ingevorderd. Bij een snelheidscontrole op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel reed de man 140 km/u met zijn auto, waar 80 km/u was toegestaan.

Een 31-jarige man uit Sint Oedenrode, raakte om dezelfde reden, zondagmiddag ook zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met zijn auto met een snelheid van 142 km/u over de Boschweg in Schijndel. Op die weg mag 80 km/u gereden worden.

INBRAAK WONING, Boxtel

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Bosscheweg in Boxtel. Van de woning werd een raam opengebroken. Alle kamers werden doorzocht. Sieraden en creditcards wer-den gestolen.

RIJKSWEG N65 ONDER HAAREN LANGE TIJD GEBLOKKEERD

Maandagmorgen kort na 07.00 uur werd een ongeval gemeld op de Rijksweg N 65 onder Haaren. Bij de aanrijding waren twee vrachtauto`s betrokken waarvan een Belgische bulk-vrachtauto was gekanteld. De vrachtauto was geladen met meel. Door twee takelwagens is de vrachtautocombinatie weer op zijn wielen gezet. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. Door de gekantelde vrachtauto is de rijbaan in de richting `s-Hertogenbosch tot ongeveer 14.30 uur geblokkeerd geweest. Het verkeer is via een parallelweg omgeleid. Al die tijd heeft er in de richting `s-Hertogenbosch op de N65 een file gestaan.

AUTO GESTOLEN, Boxtel

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Lijsterbesgaard in Boxtel een paarse Volkswagen Golf VR 6 gestolen. De auto, met een waarde van ongeveer 7000 euro, heeft als kenteken 32-FK-ST.

MAN AANGEHOUDEN, Vught

Maandagmorgen is een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man veroorzaakte overlast in de hal van het postkantoor aan de Raadhuisstraat in Vught. Toen hij niet wilde vertrekken is hij aangehouden. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.