Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Illegaal mest uitrijden

LEUSDEN- Op zondagavond kreeg een 54-jarige man uit Leusden een bekeuring omdat hij gier aan het uitrijden was.

Surveillerende agenten reden omstreeks 23.15 uur over de Arnhemseweg en roken hier een sterke gierlucht. Kort hierop zagen de agenten een trekker zonder verlichting over een nabijgelegen weiland rijden. Ze gingen poolshoogte nemen en reden in de richting van het weiland. De trekker kon op dat moment kennelijk ongezien het land afrijden en was korte tijd onvindbaar.

Na een korte zoektocht troffen de agenten de trekker aan bij een nabijgelegen boerderij, echter zonder bestuurder. In de omgeving werd de man alsnog aangetroffen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake het (onjuist) uitrijden van dierlijke meststoffen.

Koffie beneden de prijs

AMERSFOORT- Op zondagochtend zagen surveillerende agenten omstreeks
01.30 uur een 32-jarige man gehurkt zitten bij een glasbak gelegen aan de Lambert Heijnrichstraat.

Toen de Amersfoorter de politieauto zag dook hij weg. Hij werd echter gezien en de agenten zagen dat de man een groot aantal pakken koffie van een bekend merk uit een doos haalden en in zijn jas stopte. De agenten vertrouwden het niet en vroegen hoe hij aan deze pakken kwam. De man vertelde dat hij deze beneden de gangbare prijs van iemand had gekocht.

In de kleding van de man trof de politie verschillende inbrekerswerktuigen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Jongen valt van bromfiets

AMERSFOORT- Op zondagmiddag raakte een 16-jarige jongen uit Amersfoort gewond nadat hij was gevallen met zijn bromfiets. De jongen reed over de Lindeboomseweg en viel hier nog door onbekende reden van zijn bromfiets af. De man liep door deze valpartij een hersenschudding op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.