Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-02-2002
1e Persbericht 4 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Oliekachels gestolen
Vanaf een gedeeltelijk omheind bouwterrein aan de Esp zijn tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en maandagochtend 6.45 uur twee oliekachels gestolen. In de kachels kan ongeveer 120 liter olie.

Eindhoven: Man valt politieman aan
Een 29-jarige Eindhovenaar is zondag om 21.30 uur op de Primulastraat aangehouden nadat hij een politieman sloeg en schopte. De politie was op de Primulastraat vanwege een ruzie. Plotseling kwam de 29-jarige man uit het café stormen en hij liep scheldend op een van de politiemensen af. Hij begon hem te slaan en te schoppen. De man kon met moeite aangehouden worden. Hij had gedronken. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee mannen na aanrijding aangehouden Maandag om 3.30 uur zijn op de Limburglaan twee 23-jarige Eindhovenaren aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij een aanrijding op de Keizer Karel V Singel. Een getuige meldde dat daar twee mannen met een personenauto uit de bocht waren gevlogen. De auto was tegen een lichtmast tot stilstand gekomen en de beide inzittenden waren uitgestapt en richting Limburglaan gelopen. Daar zag de politie beide mannen, die aan het opgegeven signalement voldeden, lopen. Ze hadden de autosleutels bij zich. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Een van hen had vier bolletjes cocaïne bij zich. De harddrugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Man beroofd
Op de Langedonkenstraat is zondag rond 19.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar van zijn geld beroofd. De man werd door twee jongens vastgepakt en een van hen zocht in zijn kleding naar zijn portemonnee. Hij vond deze en beide daders liepen met de portemonnee weg. In de portemonnee zat 1750 euro.

Eindhoven: Man en vrouw verdacht van diefstallen In een verzorgingstehuis aan het Petruspark zijn zondag om 14.15 uur een 28-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden uit Eindhoven, aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij in een wooncentrum aan de Kloosterdreef enkele diefstallen gepleegd hebben. Zij zouden uit jassen die bij de kapel hingen spullen gestolen hebben en zij zouden ook het offerblok van de kapel opengebroken hebben. Het offerblok was leeg. De man en vrouw hadden zich gelegitimeerd met een nagemaakt politielegitimatiebewijs. Zij hadden de mensen wijs gemaakt dat ze het offerblok kwamen controleren op diefstalgevoeligheid. Er was een goed signalement van de verdachten en de twee verdachten bleken bij een bewoonster van het verzorgingshuis aan het Petruspark binnen te zitten. Zij hadden de spullen die ze gestolen hadden bij zich. Ze zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte beroving aangehouden
Op de Gerard Davidstraat is zondag om 16.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij vrijdagavond in Geldrop een 16-jarige jongen uit Geldrop van zijn bromfiets heeft beroofd. Dat gebeurde bij winkelcentrum de Coevering. Het slachtoffer zag zondagmiddag zijn geroofde bromfiets op de achterplaats van een woning aan de Rogier van der Weijdenstraat staan. Hij waarschuwde de politie. Op het moment dat de politie arriveerde verliet de 21-jarige Eindhovenaar met de bromfiets de achterplaats. De politiemensen riepen dat hij moest stoppen maar hij liep verder, gooide de bromfiets weg en vluchtte. De politieauto stond ver weg dus vorderden de politiemensen van passanten een auto en een bromfiets. Zo konden ze de verdachte op de Gerard Davidstraat achterhalen. Hij werd onder verzet aangehouden. De man is ingesloten. De 16-jarige jongen heeft zijn bromfiets terug. De gevorderde auto en bromfiets zijn ook terug bij hun eigenaren.

Eindhoven: gestolen auto uitgebrand
Op de Amundsenlaan is maandag om 0.45 uur een witte Mitsubishi bestelauto uitgebrand. De auto, die op 25 januari in de Cyclamenstraat in Eindhoven was gestolen, in brand gestoken. De brandweer bluste. Een nabij de bestelauto geparkeerde personenauto werd door de brand beschadigd.

Helmond: Bromfietspassagiere gewond
Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets zondag om 19.10 uur op de Venuslaan, is een 18-jarig Helmonds meisje gewond geraakt. Zij zat achter op de bromfiets die bestuurd werd door een 20-jarige Helmondse man. De bromfiets werd aangereden door een personenauto de bestuurd werd door een 32-jarige Helmonder. Deze automobilist reed weg vanuit een parkeerplaats en wilde draaien. Hij liet daarbij de doorgang voor de bromfiets niet vrij. De bromfietsbestuurder had enkele schaafwonden maar het meisje dat achterop zat brak haar been.

Helmond: Inbraak
Zondag tussen 15.00 en 20.45 uur is ingebroken in een winkel aan de Heistraat. De voordeur is opengebroken en uit de winkel zijn geld, ongeveer 650 euro, en twee faxapparaten weggenomen.

Helmond: Steigermateriaal gestolen
Vanaf een omheind bouwterrein aan de Keizerin Marialaan is tussen vrijdagmiddag 14.45 uur en maandagochtend 8.00 uur steigermateriaal weggenomen. De steigers waren met kettingen vastgemaakt. De dader heeft de kettingen vernield en vervolgens het materiaal meegenomen.

Helmond: Beroving
Op de Noordende is zondagavond rond middernacht een 21-jarige man uit Helmond beroofd. De man fietste over het Noordende toen achter hem plotseling een onbekende opdook die hem aan zijn jas trok. De fietser viel hierdoor. De onbekende persoon pakte het slachtoffer hierop van achteren vast. Onder bedreiging van een scherp voorwerp heeft het slachtoffer zijn portemonnee afgegeven. In de portemonnee zaten een rijbewijs, enkele pasjes en een geldbedrag van ruim 100,--. Vervolgens werd het slachtoffer gedwongen om weg te fietsen zonder om te kijken.

Asten: Inbraak in woning
Tussen vrijdag 16.30 uur en zondag 19.20 uur is ingebroken in een woning aan de Sommerscamp. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning zijn een tv, een stereo-installatie, een DVD-speler, een cappuccino-apparaat en een computer gestolen.

Asten: Diefstal uit vrachtauto
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een vrachtauto die op parkeerplaats de Leysing langs de A67 geparkeerd stond. Het zeil van de Poolse vrachtauto is opengesneden. Er is een doos met inpakkarton meegenomen.

Aarle Rixtel: Gestolen autos
In de nacht van zondag op maandag zijn in Aarle Rixtel twee autos gestolen. Vanaf de Koppelstraat verdween een rode Mitsubishi pick up met het kenteken VT-85-JZ. Op de Kerkstraat werd een rode Nissan bestelauto met het kenteken VF-23-XK gestolen.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Admiraal Byrdstraat is tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagavond 20.00 uur een blauwe Opel Kadett met het kenteken NP-79-VY gestolen.

Geldrop: Heling
Na een onderzoek heeft de politie afgelopen weekend in hun woning een 39-jarige en een 40-jarige man uit Geldrop aangehouden. In Tilburg werd een derde man, een 40-jarige inwoner van die plaats, aangehouden. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij heling van een auto. Het voertuig werd tussen vrijdag 25 januari en zondag 27 januari weggenomen van een parkeerplaats in Geldrop. De verdachten zijn ingesloten in een politiecel. De politie onderzoekt de betrokkenheid en de mogelijke rol van de verdachten bij de helingzaak.

Geldrop: Rijtuig en aanhangwagen gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Nuenenseweg zijn tussen zaterdag 00.00 uur en zondag 13.30 uur een metallic groen paardenrijtuig en een aanhangwagen gestolen. De dader is binnengekomen door een raam aan de achterkant van de schuur te vernielen.

Gerwen: Onder invloed
Op de Lieshoutseweg is zondagavond rond 19.20 uur een 32-jarige automobilist uit Lieshout betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Veldhoven: Bromfietser gewond na val
Op de Locht is zondag om 22.15 uur een 30-jarige Veldhovense bromfietsbestuurder gewond geraakt toen hij met zijn voertuig ten val kwam. De man raakte met het stuur van zijn bromfiets het bord dat de bebouwde kom van Veldhoven aangaf. Hierdoor raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt, kwam ten val en schoof nog ongeveer 13 meter door over het wegdek. Hij is naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. Daar is hij ogenomen met een gebroken sleutelbeen, een scheurtje in de schedel en schaafwonden. In het ziekenhuis is een bloedproef genomen, hij had gedronken.

Valkenswaard: Inbreker weggejaagd
In een woning op de Wouw probeerde maandagochtend rond 2.45 uur een onbekende man in te breken. De bewoner lag te slapen en hoorde plotseling gerommel aan de achterdeur. Toen de bewoner door het raam keek zag hij iemand op de achterplaats staan. Hierop gooide hij een honkbalknuppel uit het raam. De inbreker schrok hiervan en nam de benen.