Ingezonden persbericht

nl.tree en EPN lanceren project 'Leerlingen en Kamerleden on line'

Kamerleden en leerlingen bouwen website

Den Haag, 6 februari 2002. Vandaag starten nl.tree-De bouwer van Kennisnet en EPN-platform voor de informatiesamenleving, het project, 'Leerlingen en Kamerleden on line'. In dit project werken vijf schoolklassen uit het voorgezet onderwijs aan een website voor leeftijdgenoten in samenwerking met vijf Kamerleden. De website vullen zij met actuele informatie over politieke en maatschappelijke onderwerpen die terugkomen in de verkiezingsprogramma's . Doel van het project is enerzijds om het ICT-gebruik in het voortgezet onderwijs te stimuleren door het belang ervan bij de Kamerleden onder de aandacht te brengen. Anderzijds wordt de politieke kennis en het politieke bewustzijn van de leerlingen gestimuleerd door het contact dat ze onderhouden met het Kamerlid.

De deelnemende Kamerleden: zijn: Marleen Barth (PvdA), Oussama Cherribi (VVD), Ursie Lambrechts (D66), Mohammed Rabbae (GroenLinks) en Joop Wijn (CDA). Zij worden tijdens de duur van het project gekoppeld aan één van de vijf deelnemende klassen van scholen in Amsterdam, Haarlem, Maarssen en Cuijk.

Het project omvat tien lesopdrachten in het kader van het vak Maatschappijleer. Vijf klassen bestuderen, onder begeleiding van de leraar Maatschappijleer, een aantal politieke en maatschappelijke onderwerpen (waaronder geld, drugs, uitgaan en het Koningshuis). Kamerleden geven via een innovatieve elektronische leeromgeving input over hun standpunten en schrijven mee over de onderwerpen die vervolgens in de website worden verwerkt.

Eind april wordt de site gelanceerd en beoordeeld door een deskundige jury.
Victoria Koblenko, de jonge actrice en studente Politicologie, die de rol van Isabella speelt in de soapserie 'Goede Tijden, Slechte Tijden, Frits Wester (parlementair journalist), Mark van den Brink (een jonge ICT-deskundige en tevens winnaar van Thinkquest: een "web-strijd" voor leerlingen), Arko van Brakel (directeur van Puntedu) en een vooraanstaand politicus hebben zitting in de jury.

Over nl.tree
nl.tree realiseert hoogwaardige netwerk-, informatie- en communicatiediensten. Als de bouwer van Kennisnet verbindt nl.tree alle scholen in het primair-, voortgezet- en beroeps- en volwassenenonderwijs met elkaar en met internet via een breedbandige infrastructuur. nl.tree werkt aan dit project in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en in samenwerking met onder meer Nederlandse kabelbedrijven.

Over EPN - Platform voor de Informatiesamenleving

EPN is een onafhankelijke stichting met als doel de evenwichtige maatschappelijke inbedding van informatie- en
communicatietechnologie. In het Platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN voert onderzoek uit, publiceert en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en samenleving.

Noot voor de redactie,