Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 februari 2002


Buurtbewoner houdt auto-inbreker aan Hillegom (D1)
Een buurtbewoner heeft maandag 4 februari een auto-inbreker aangehouden die uit een bestelbus aan de Haven iets weg wilde nemen. Doordat het autoalarm afging, werden de buurtbewoners gewaarschuwd. Een 34-jarige Hillegommer is direct zijn huis uitgerend en wist de man, een 35-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, op de Hoofdstraat aan te houden. Een aantal anderen is hierna toegesneld om de man vast te houden tot de politie arriveerde. Gedurende deze korte tijd bedreigde de man de mensen die om hem heen stonden. Twee mensen hebben hier aangifte van gedaan. Na de aanhouding is een schuur doorzocht waar de man tijdelijk verbleef. Hier werden goederen aangetroffen die ook van diefstal afkomstig bleken. Hiermee zijn onder andere een auto-inbraak van zaterdag 19 januari jl. op de Juliana van Stolberglaan en een auto-inbraak van 13 op 14 december 2001 op de Meerlaan opgelost.

Bromfietser breekt been bij val Leiden (D4)
Een 30-jarige bromfietser uit Katwijk brak op woensdag 6 februari rond 07.50 uur bij een val op de Boshuizerkade zijn been. De Katwijker raakte bij het vanaf de Telderskade inrijden van Boshuizerkade de macht over zijn stuur kwijt en kwam onzacht in aanraking met het daar aanwezige in het wegdek verzinkbare verkeerspaaltje. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden Leiden (D4)
De politie hield op donderdag 7 februari rond 01.25 uur op de Plesmanlaan een 25-jarige in Nederland verblijvende Kroaat aan. Agenten verdachten de man van het rijden met zijn auto terwijl hij onder invloed verkeerde. Een ademanalyse aan het bureau gaf 755 ug/l. te zien. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Met een proces-verbaal op zak mocht de man weer het bureau verlaten.

Aanhouding na conflict Alphen aan den Rijn (D5)
Woensdag 6 februari vond omstreeks 15.30 een conflict plaats op de Aarhof. Er was onenigheid ontstaan toen een automobilist een voetganger wilde passeren. De woordenwisseling liep eropuit dat de 25 jarige automobilist uit Nieuwkoop met zijn auto op de 37 jarige voetganger zou hebben ingereden. De automobilist is aangehouden op verdenking van poging mishandeling. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met gewonden Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Op woensdag 6 februari om 07.30 uur heeft er op de Kerklaan in Nieuwerkerk a/d IJssel een aanrijding plaatsgevonden waarbij een fietser en een motorrijder gewond zijn geraakt. Een 49-jarige motorrijder uit Nieuwerkerk reed op de Kerklaan achter een vrachtwagen toen een 43-jarige fietster uit Nieuwerkerk reed over het fietspad op de Kerklaan komende vanuit de richting van de Schielandweg en wilde de straat wilde oversteken. Zij zag hierbij de motorrijder over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Zowel de motorrijder als de vrouw zijn overgebracht naar het ziekenhuis met interne verwondingen en kneuzingen. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht.

Verkeersongeval Gouda (D2)
Een 15-jarige fietser uit Waddinxveen is op woensdag 6 februari omstreeks 08.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De fietser reed over de Tiendewegbrug komende uit de richting van de Lange Tiendeweg. Bij de verkeerslichten sloeg een 44-jarige automobilist uit Gouda rechtsaf waarbij hij de fietser over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. De fietser liep een schaafwond op aan een knie.

Diefstal laptop Gouda (D2)
Een 44-jarige fietster uit Gouda is op woensdag 6 februari even voor 08.30 uur beroofd van haar laptop. De vrouw fietste over de Vossenburchkade toen haar laptop uit haar fietstas werd weggenomen. De vrouw zag vervolgens twee jongens op een fiets ervandoor gaan met de laptop in de richting van de Van Henegouwenstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Keukenbrand Haastrecht (D2)
In de keuken van een woning aan de Leeuwerikstraat heeft op woensdag 6 februari omstreeks 18.00 uur een brand gewoed. Vermoedelijk heeft de afzuigkap tijdens het koken vlamgevat. De bewoners konden tijdig de woning verlaten. De brandweer kon de brand snel blussen. De woning is vermoedelijk voor enkele dagen niet bewoonbaar.

Controle overlast Bodegraven (D2)
De politie heeft op woensdagavond 6 februari op diverse plekken in Bodegraven gecontroleerd op overlast door jongeren. Op het schoolplein bij de Goede Herderschool werden vier jongeren aangesproken en gewezen op het bord 'verboden toegang' bij de school.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326