Vopak NV

Vopak verwerft terminal in Altimara, Mexico

Rotterdam, 7 februari 2002

Koninklijke Vopak N.V. maakt bekend met GATX Corporation in Chicago, U.S.A., overeenstemming te hebben bereikt over de acquisitie van GATX's meerderheidsbelang in het tankopslagbedrijf Terminal de Productos Especializados, S.A. de C.V. (TPE) te Altamira, Mexico. Tevens heeft Vopak overeenstemming bereikt met de Mexicaanse oprichters en aandeelhouders om het resterende minderheidsbelang in de Altamira terminal over te nemen.

Altamira, gelegen aan de Mexicaanse Golfkust, is Mexico's tweede zeehaven voor de behandeling van vloeibare bulkproducten en ligt te midden van één van de snelst groeiende industriële productiegebieden van het land. De acquisitie is tevens een belangrijke toevoeging aan het reeds bestaande terminalnetwerk van Vopak in Mexico, met terminals in o.a. Coatzacoalcos, Manzanillo en Vera Cruz.

De aangekochte vloeibare bulk opslagterminal in Altamira stelt Vopak in staat als onafhankelijk tankopslagbedrijf een scala aan diensten te leveren aan de chemische industrie, gelegen in deze belangrijke industriële regio. De terminal wordt gebruikt voor de opslag en behandeling van chemische producten afkomstig van voornamelijk de U.S. Golfkust regio. De totale capaciteit van de terminal bedraagt 59.700 CBM, met 21 tanks, inclusief 4 gasbollen (20.000 CBM) voor de opslag van industriële gassen en LPG. De specifieke systemen voor de behandeling van gespecialiseerde chemicaliën geven de terminal een unieke positie in het verlenen van logistieke diensten aan de industrieën actief in de regio.

Daarnaast opereert Vopak in Altamira een zogenaamde "industrial terminal" tankopslagfaciliteit exclusief voor het lokale BASF chemie complex. Vopak heeft met BASF overeenstemming bereikt het eigendom in deze terminal over te dragen aan BASF. Vopak behoudt evenwel het management van deze terminal.

Per saldo zullen deze twee transacties geen invloed hebben op de kaspositie van Vopak. De transacties sluiten aan bij de strategie van Vopak om haar positie in Zuid- en Latijns Amerika uit te bouwen en verder te versterken door middel van selectieve investeringen in bestaande kernactiviteiten.

Naar verwachting zullen deze transacties een positieve bijdrage leveren aan Vopak's netto resultaat in 2002.

Profiel Vopak
Als marktleider biedt Vopak over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van tankopslag bedrijven, tankers en tankcontainers en een Noord-Amerikaans en Europees netwerk van distributiecentra. Vopak: de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Voor nadere informatie:
Koninklijke Vopak N.V.

Corporate Communication Investor Relations Michiel van Ravenstein Bart van Dam Telefoon: 010 4002777 Telefoon : 010-400 2716

E- mail : corporate.communication@vopak.com
Website: www.vopak.com