Politie Drenthe

Persberichten

van zondagmiddag 10 februari 2002
15:17 zondag 10 februari 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 11 februari 08.00 uur
Telefoon 06 53 23 80 59

Uffelte, vreemde snoeshaan in kippenhok
Vannacht werd een bewoner aan de Vlasbergen wakker van het geluid dat zijn kippen maakten. Ze waren uit het nachthok en maakten veel lawaai. Toen hij uit het slaapkamerraam keek zag hij een vreemd beest in de kippenren dat later een wasbeer bleek te zijn. Toen het dier hem zag ging hij er vandoor en klom in de eerste de beste boom. Medewerkers van de dierenambulance uit Steenwijk zagen geen kans het dier te vangen waarna de dierenarts van het Noorderdierenpark ter plaatse kwam om het beest te verdoven. Een gespannen vangzeil hoefde geen dienst te doen omdat het beest in de boom bleef hangen. Daarop haalde een politieagent de wasbeer uit de boom waarna medewerkers van de dierenambulance zich over het beest ontfermden.

Roden, vrouw valt van fiets
Gistermiddag reed een 80-jarige vrouw uit Roden met haar fiets over het fietspad van de Nieuweweg. Door nog onbekende oorzaak viel zij van de fiets waarbij zij tegen een auto viel. Hierdoor liep zij een hoofdwond op. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. (Onbekend welk ziekenhuis)

Hoogeveen, burgers houden bestuurder aan
Vannacht reed een 54-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Ploeger. Zijn rijgedrag was aanleiding voor andere bestuurders, waaronder een taxichauffeur, om de man klem te rijden waarna zij de contactsleutel konden verwijderen en de politie waarschuwen Toen die ter plaatse kwam wankelde man over straat. Aan het bureau bleek hij niet in staat een blaasproef behoorlijk af te leggen waarna met zijn toestemming een bloedproef werd afgenomen. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Emmen, alcomobilist
Vannacht reed een 19-jarige man uit Emmen met gierende banden al claxonnerend met zijn auto over het Willinkplein. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 1,7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen, pompbediende overvallen
Gisteravond kort voor 21.00 uur, kwamen drie jongens (twee negroïde, één lichtdonker getint) de kiosk van een tankstation aan de Statenweg binnen. Eén van hen spoot de 18-jarige pompbediende cs-gas in zijn gezicht waarna twee anderen hem vasthielden. De ongeveer 20-jarige jongens namen daarop een stapel telefoonkaarten weg. De pompbediende werd eerst door de politie met de zogenaamde coolkit behandeld (gebruikt bij pepperspray) waarna hij in het ziekenhuis nog verder werd behandeld. Hij kon daarna naar huis. Er is geen signalement van de daders bekend, zij droeg mutsen e/of capuchons.

Meppen, alcomobilist
Vannacht reed een 40-jarige man uit Heiligerlee met zijn auto over de Kockstraat. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 0,7. Hij kreeg een transactie aangeboden van 190 euro.

Assen, inbraak
Werd vannacht met een betonklinker een ruit ingegooid van een cafetaria aan de Vaart NZ. Door dit gat kon men binnen komen en een greep doen in de voorraad rookwaar. De 52-jarige eigenaar weet nog niet hoeveel schade hij heeft.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe