Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwe website gemeente Lisse

De officile ingebruikname van de site vond gisteren plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De burgemeester, mevrouw C. van Zon-Langelaar, heeft tijdens deze bijeenkomst de website met een druk op de knop in gebruik genomen.

"Naast het geven van zoveel mogelijk openbare informatie, zal de site zich de komende jaren met name richten op verbetering van de gemeentelijke dienstverlening en op de burgerparticipatie. Dus meepraten en meedenken over het besturen van de stad. De verbetering van de dienstverlening zal in eerste instantie bestaan uit het geven van zoveel mogelijk informatie over gemeentelijke diensten. Je kunt hierbij denken aan het paspoort, het rijbewijs, een kapvergunning, hondenbelasting enzovoorts. Een deel van deze diensten kan reeds via het internet aangevraagd en indien mogelijk - geleverd worden. De komende tijd zal hard gewerkt worden aan het uitbreiden hiervan.

Burgerparticipatie zal bestaan uit het geven van zoveel mogelijk bestuurlijke informatie. Deze informatie gaat met name over (voorgenomen) beslissingen van de gemeenteraad. Het discussieforum biedt u de mogelijkheid om in een zo vroeg mogelijk stadium te participeren in deze beslissingen."
(Bericht website gemeente Lisse)

www.ictu.nl