Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing

FONDS
VOOR
PODIUMPROGRAMMERING
EN
MARKETING

PERSBERICHT

Martin van Ginkel benoemd tot directeur
Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing

Het werkbestuur van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing heeft de heer Martin van Ginkel benoemd tot de directeur van dit nieuwe fonds. Van Ginkel (1958), afgestudeerd theaterwetenschapper, is sinds 1998 directeur van 013 Popcentrum in Tilburg, de eerste nieuwbouw voor popmuziek op deze schaal in Nederland. Daarvoor was hij werkzaam als directeur van de Stichting Dunya dat het gelijknamige multidisciplinaire en multiculturele festival in Rotterdam organiseert. Van 1988 tot 1996 was hij als stafmedewerker werkzaam bij de Rotterdamse Kunststichting.

Op 11 maart vindt de presentatie plaats van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing in de Stadsschouwburg te Utrecht. Dit gebeurt in aanwezigheid van staatssecretaris dr. F. van der Ploeg van Cultuur. Van Ginkel zal die dag toelichting geven op zijn plannen voor de komende tijd. Dit is tevens het moment waarop het werkbestuur zijn verantwoordelijkheden overdraagt aan het nieuwe bestuur van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing. Van der Ploeg heeft het werkbestuur van het Fonds laten weten Thea Poortenaar, oud-gedeputeerde voor o.a. cultuur van de provincie Utrecht, te zullen benoemen tot voorzitter.

Het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing is in december 2001 door de staatssecretaris opgericht. Met de komst van dit Fonds wil Van der Ploeg een stevige impuls geven aan de culturele ambities van de podia. Met een jaarlijks budget van ca. 7 miljoen euro stimuleert dit nieuwe fonds de verscheidenheid van de programmering van podiumkunsten en de grootte en variëteit van het publiek daarvoor. Vanaf 1 maart is het mogelijk aanvragen te doen op basis van de nieuwe subsidieregeling van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing. Tevens is voor het jaar 2002 een overgangsperiode ingesteld om van de oude naar de nieuwe subsidiestructuur om te schakelen.

Voor nadere toelichting of informatie kunt u contact opnemen met: Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing, de heer Rinus Haks, telefoon: 020-6190313

12 feb 02 14:20