Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2002
Poging beroving bij pinautomaat
Straatroof met neppistool mislukt.

Geld halen.

Een man wilde op maandag 14 januari 2002, omstreeks 22.30 uur, bij de geldautomaat van de RABO-bank op de hoek van de Willem van Noortstraat en het Willem van Noortplein in Utrecht geld gaan halen. Geld halen.

Beroving.

Nadat de pincode was ingetoetst merkte de man dat iemand hem van links naderde. Toen hij zijn pasje en zijn geld wilde pakken, werd hij vastgegrepen. De man vermoedde dat hij bedreigd werd met een neppistool en ging de strijd aan met de dader. Tijdens de vechtpartij viel het slachtoffer tegen de grond en vluchtte de dader met het wapen.

Getuigen.

Toen de dader verdwenen was en het slachtoffer al zijn spullen verzameld had, zag hij een vrouw met een klein hondje lopen op de Willem van Noortstraat ter hoogte van het Willem van Noortplein. Ze was ongeveer 40 jaar, had rood haar en droeg een lichtgekleurde jas. Hij vertelde haar wat er gebeurd was. Even later kwamen 2 jongens van een jaar of 16 aan fietsen. Die vertelden dat ze getuige waren van de vechtpartij. Ze lieten de man met hun mobiele telefoon bellen en gingen dan, net als de vrouw, weer weg. Tijdens de worsteling zijn ook een paar auto`s langsgereden. Misschien zijn er automobilisten die zich iets kunnen herinneren van de vechtpartij. De politie heeft deze getuigen nog niet gesproken en roept ze dan ook op zich te melden.

Signalement dader.

De bewakingscamera bij de geldautomaat heeft de dader geregistreerd. Het gaat om een:

blanke man;

25 tot 30 jaar oud;


1.85 meter lang;


gespierd postuur;

kort blond stekelhaar;

opvallende neus;

droeg een donker winterjack met horizontale stiknaden en een

blauwe spijkerbroek;

verder had de man een enigszins pokdalig gezicht en een

capuchon op.

Vluchtroute.
Vanaf de geldautomaat van de RABO-bank op de hoek van de Willem van Noortstraat en het Willem van Noortplein, is hij de van Swindenstraat ingevlucht. Meer is niet bekend.
De politie vraagt.

Wie weet meer over de vluchtroute van de dader?

Wie herkent de dader aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het opgegeven signalement?

Willen getuigen van de poging tot beroving zich melden bij de politie?
Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844 ( 0,14 per minuut).