Gemeente Tiel


Zoekacties naar slachtoffers gestaakt

De zoekactie naar eventuele slachtoffers na het instorten van deel van het parkeerdek is gestaakt. De speurhonden die waren ingezet hebben niet gereageerd. Er zijn geen mensen als vermist opgegeven. Er zijn ook ooggetuigen gehoord. Zij geven aan dat er geen anderen aanwezig waren dan zijzelf. Ook zijn er mogelijke verontruste telefoontjes van familieleden niet binnengekomen. Er is nog geen 100% zekerheid te geven dat er geen slachtoffers zijn. Daarom wordt wel verder gezocht. Het instabiele deel voor het restaurant is gestut. Daarnaast zullen er voor extra stabilisering trekstangen worden aangebracht. Als de veiligheid en de stabiliteit gewaarborgd is, kan met de sloop begonnen worden. Op dit moment is het terrein nog niet vrijgegeven. Dit gebeurt pas nadat de gemeente Tiel hier toestemming voor heeft gegeven.

Het ruimen van het puin, waaronder de plaat van het parkeerdek, wordt een langdurige procedure. Onze eerste prioriteit is het creëren van een veilige situatie ter plaatse. Een deel van het gebouw is nog niet stabiel verklaard, dit moet eerst gebeuren voordat er volop met de opruimwerkzaamheden gestart kan worden. Het terrein is nog volledig afgesloten. Tot 15.00 uur verzorgde de politie de afsluiting, daarna zal de firma Van der Valk hier zorg voor dragen onder toezicht van de gemeente en politie.

Betuweroute
Heiwerkzaamheden in verband met de Betuweroute kunnen geen doorgang vinden totdat het bouwtechnisch onderzoek is afgerond.

Onderzoek bouwvergunningen
Het onderzoek naar de bouwvergunningen is in volle gang. Conclusies zijn nog niet te trekken. De gemeente heeft een onderzoeksbureau ABT uit Velp ingeschakeld om het bouwtechnisch onderzoek voor haar rekening te nemen.

Eerste feitelijke informatie dossieronderzoek

* Het ter plaatse geldende bestemmingsplan is Bestemmingsplan Westroijen-Motel 1980 (vastgesteld door de raad op 17 september 1980, goedgekeurd door gedeputeerde staten op 22 januari 1982).
* Dit bestemmingsplan is vastgesteld op verzoek van de heer G. A. van der Valk te Nuland.

* De bouwvergunning voor Motel Tiel is verleend op 4 januari 1982. Hieraan zijn nadere voorwaarden verbonden.

* De feitelijke bouw is in de periode van 18 mei 1982 tot en met 13 augustus 1986 regelmatig door bouw- en woningtoezicht gecontroleerd (in totaal zijn 18 BWT-controles uitgevoerd).
* De hinderwetvergunning is op 23 juli 1993 verleend.
Een uitputtend dossier over de bouwvergunning, hinderwetvergunning, drank-en horecavergunning en de gebruiksvergunning is vanaf morgenmiddag (12 februari) beschikbaar. Dit dossier kan ingezien worden bij de afdeling communicatie. Ook kunt u, tegen betaling van de kosten, dit dossier meekrijgen.