Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 08.45 uur

Diefstal portemonnee

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die verdacht werd van het stelen van een portemonnee.

Omstreeks 13.50 uur surveilleerde twee agenten in burger bij het Mesos aan de Van Heuven Goedhartlaan. Bij de bushalte zagen zij een man twee portemonnees legen en de inhoud in zijn broekzaken stoppen. Vervolgens werden de portemonnees in een prullenbak gegooid . De agenten vertrouwden het niet en besloten de man te controleren.

De agenten hielden de 34-jarige man uit Utrecht staande. In zijn zakken werd de inhoud van twee gestolen portemonnees aangetroffen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderweg bekende de man de diefstallen.

Rondom dronken

UTRECHT Maandagmiddag werd de politie gebeld door een getuige die met zijn auto, op de Graad van Roggeweg reed achter een man die vermoedelijk dronken achter het stuur zat.

Op aanwijzing van de getuige kon de politie omstreeks 16.45 uur de bestuurder op de hoek van de Graad van Roggeweg met de Croeselaan een stopteken geven. Volgens de getuige slingerde de man van links naar rechts over de weg en reed op de Graad van Roggeweg zelfs het fietspad op.

De agenten probeerden de 49-jarige bestuurder uit Zeist een blaastest af te nemen, echter dit mislukte vier maal doordat de man kennelijk te dronken was. Op het bureau heeft de politie een aantal malen geprobeerd een ademanalyse af te nemen, maar uiteindelijk had de man geen adem meer over.

Met toestemming van de man heeft en arts een bloedproef afgenomen. De Zeisternaar heeft een rijverbod van 24 uur gekregen en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag op de Kanaalstraat een bromfietscontrole uitgevoerd.

De controle vond omstreeks 16.20 uur op de hoek van de Kanaalstraat met de Abel Tasmanstraat / JP. Coenstraat plaats. In totaal werden 32 bromfietsen gecontroleerd en 21 bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere: het onverzekerd rijden, te hoge constructiesnelheid, geen bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm en het niet hebben van de gerechtigde leeftijd.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op maandagmiddag van 15.00 uur tot 17.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rijnkade.

De politie heeft 956 automobilisten gecontroleerd, waarvan 133 de snelheid overtraden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/uur, terwijl 50 km/ uur de toegestane snelheid is.

T-shirt om enkel
UTRECHT- Op maandagavond om 18.50 uur heeft de politie een 31-jarige man uit Laren aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de St. Jacobsstraat.

De man liep het pashokje in met vijf kledingstukken en kwam eruit met twee. Na controle van het winkelpersoneel in het pashokje werd de verdachte buiten de winkel aangehouden en overgeleverd aan de politie. Onder zijn kleding werden twee broeken aangetroffen en om zijn enkel had de man nog een T-shirt gebonden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
UTRECHT- Op maandagmorgen is een 55-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt na een aanrijding door een 24- jarige automobilist uit Soesterberg.

De 55-jarige vrouw liep over de Seychellen en wilde op de kruising oversteken richting Galapagos. De automobilist reed over de Galapagos en wilde linksaf slaan de Filipijnen in. Hij liet de vrouw niet voorgaan, wat een aanrijding tot gevolg had. Het slachtoffer kwam ter val en liep hierbij letsel op aan de handen en het gezicht. Ze is in haar woning door een arts verder onderzocht en had geen verdere behandeling nodig.Tegen de 24-jarige automobilist is proces-verbaal opgemaakt.