Ingezonden persbericht


Diemen, 8 februari 2002


P E R S B E R I C H T

Op vrijdag 15 februari a.s. wordt een nieuwe partij gepresenteerd aan de media. Deze partij, de VSP (Verenigde Senioren Partij) zal meedoen aan de Tweede Kamer Verkiezingen van dit jaar. De lijsttrekker, Anneke Smit-Boerma, zal op die dag tevens de eerste tien van de lijst presenteren. Dit gebeurt in de Hortus Botanicus te Amsterdam om 11 uur 's ochtends.

Smit-Boerma is de laatste tijd in het nieuws geweest door haar optreden contra Pim Fortuyn. Als enige kandidaat-lijsttrekker weigerde zij samen met Fortuyn op één lijst te staan. Een aangevraagd debat met Pim Fortuyn was tegen dovemansoren gericht. Direct nadat zij zich had teruggetrokken, werd zij aangezocht als lijsttrekker van de Verenigde Senioren. Het verlies van Leefbaar Nederland bleek zo de winst van de VSP.

De Verenigde Senioren Partij vertegenwoordigt een groot aantal ouderenpartijen. Deze besloten onder één noemer de verkiezingen in te gaan. Door dit samengaan mag de nieuwe partij reeds nu rekenen op een flinke Tweede Kamer fractie.

Anneke Smit-Boerma is enige vrouwelijke partijleider die aantreedt voor de Verkiezingen 2002. Kenmerkend voor de VSP is ook, dat er naast haar nog 15 vrouwen op de lijst staan.

TOELICHTING
We maken u erop attent dat de VSP als serieuze kandidaat wordt gezien voor kamer-zetels. Diverse media hebben daar al op ingespeeld door Smit-Boerma uit te nodigen. Zo vindt binnenkort de opname plaats voor "Man bijt Hond", en is zij benaderd door de RVU. Voorts is zij uitgenodigd door de IKON-televisie. Deze maakt een serie getiteld "Voor je kiezen". Daar worden in 9x 25 minuten de lijsttrekkers van de zittende partijen, Leefbaar Nederland en de Verenigde Senioren Partij aan de tand gevoeld. Ook het spelprogramma "De Zwakste Schakel" heeft dezelfde 9 lijsttrekkers uitgenodigd. Opvallend is daarbij dat Smit-Boerma de enige vrouw in dit gezelschap is.

John W.H. Smit, campagneleider VSP,
R. Castelijnstraat 9
1111 AW Diemen
Tel.: 020.416.02.33
Fax: 020.416.05.47
email: johnwhsmit@chello.nl
mobiel: 0650.41.37.11