Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


NK indooratletiek in teken van EK limieten

(13-02-2002)

Flanders Sports Arena, Gent

Flanders Sports Arena, Gent

Zaterdag 16 februari worden in Gent de AA Drink Nederlandse kampioenschappen indooratletiek georganiseerd door A.V. Spado en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Voor een groot aantal Nederlandse atleten is dit de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Europese kampioen-schappen (EK) indoor. Ook wordt een spannende strijd verwacht op een aantal onderdelen voor de nationale titel.

Toppers
Een aantal atleten hebben inmiddels voldaan aan de richtprestatie voor het EK indoor van 1-3 maart in Wenen. Onlangs sprong Wilbert Pennings een nieuw Nederlands indoorrecord (2.31m). Hij staat daarmee vierde op de wereldranglijst hoogspringen van dit seizoen.
Monique de Wilt is ook bezig aan een goede reeks bij het polsstokhoogspringen. Zij bracht dit jaar het Nederlands record naar 4.40m.
De andere atleten die inmiddels aan de richtprestatie voor de EK indoor hebben voldaan zijn: Christian Tamminga, Laurens Looije (beiden polsstokhoogspringen), Martijn Ungerer (60m), Arnoud Okken, Bram Som (beiden 800m) en Lieja Koeman (kogelstoten). Troy Douglas is als WK deelnemer voorgeselecteerd en dient vormbehoud te tonen.
Jacqueline Poelman zal zich op de 200m nog proberen te kwalificeren (richttijd: 23.65 sec). De richt-prestaties voor de overige onderdelen zijn te vinden op de website: www.knau.nl.

Duels
Spannende duels worden in ieder geval verwacht:
* op de 800m, waar Bram Som en Arnoud Okken van start gaan;
* op de 60m, met Troy Douglas, Martijn Ungerer en Virgil Spier als grootste kanshebbers;

* op de 60m horden, met Robin Korving, Marcel van der Westen en Gregory Sedoc;

* tussen Christian Tamminga en Laurens Looije op het onderdeel polsstokhoogspringen;

* op het onderdeel kogelstoten, waar de Canadees Jason Tunks (finalist discus WK Edmonton) buiten mededinging meedoet met o.a. Rutger Smith en Erik van Vreumingen;

* op het onderdeel kogelstoten vrouwen, met Lieja Koeman en Corrie de Bruin.

Prijzen
De organisatie stelt voor bijzondere prestaties een bonus ter beschikking. Een atleet die voor de eerste keer de richtprestatie voor de EK indoor haalt ontvangt 225,-. Voor een Nederlands seniorenrecord is een bonus van 500,- beschikbaar, waarbij een atleet per onderdeel maximaal 500 aan bonus kan incasseren.

Flanders Sports Arena, Gent
Flanders Sports Arena, Gent

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.spado.nl

Kijk ook op de KNAU-site bij richtprestaties EK indoor, Wenen