Ingezonden persbericht

Persbericht+Persbericht+Persbericht+Drents Museum

11 februari 2002

Kunstweek voor Kinderen
16 t/m 24 februari 2002

Het Drents Museum in Assen organiseert ook in 2002 weer tal van extra activiteiten voor jong en oud. In de voorjaarsvakantie van zaterdag 16 tot en met zondag 24 februari (uitgezonderd de maandag) is er een speciale Kunstweek voor kinderen. Iedere middag vanaf 13.00 uur kunnen kinderen nader kennis maken met verschillende facetten van de beeldende kunst. Er zijn speciale kunst-ontdek en doe-activiteiten voor alle leeftijden.

Bij binnenkomst van het museum ontvangen alle kinderen een stempelkaart waarop de verschillende activiteiten staan vermeld. Wie een volle stempelkaart heeft ontvangt na afloop een verrassing. In de GS-zaal wordt er voor kinderen vanaf 8 jaar een Kijk naar Kunstspel gespeeld, dat wordt afgesloten met een echt kijkje naar kunst; in dit geval de schilderijen van de tentoonstelling Barend Blankert. Meester van de melancholie. In de Balzaal kunnen alle kinderen terecht, ook jonger dan 8 jaar. Hier kunnen de kinderen 'op portret'. Ze kunnen zich verkleden naar voorbeeld van een aantal portretten uit de periode rond 1900 en daarna plaats nemen op een stoel achter een grote gouden lijst. Hiervan wordt een mooi fotoportret gemaakt, dat op de computer te bewonderen is en uitgeprint meegenomen kan worden. Ook is er de gelegenheid om een zelfportret of een portret van een ander te maken. Creatief aan de slag met hopelijk als resultaat een hele prikwand vol kinderportretten.

De Kunstweek voor kinderen wordt elk jaar in de voorjaarsvakantie georganiseerd, waarbij de onderdelen afgestemd worden op een tijdelijke tentoonstelling in het Drents Museum.


---