Ingezonden persbericht


Persbericht - 6 februari 2002



BAM NBM Vastgoed bv ontwikkelt verrassend gevarieerde woningen in Hout & Plantage

Start verkoop Datsja's: waaier van opties vlakbij Delftse Hout

Op zaterdag 16 februari 2002 start de verkoop van 82 Datsja's in de nieuwe wijk Hout & Plantage. De woningen kennen een grote rijkdom aan keuzemogelijkheden. De vorm van het dak, de plaatsing van de woning op de kavel en de gevelbekleding verschilt per kavel. Bovendien hebben de toekomstige bewoners keuze uit een waaier van aanbouwmogelijkheden.

Hout & Plantage is een van de mooiste locaties in de regio: ruimte, rust en rijkdom, midden in de Randstad. Het gebied wordt omringd door natuurgebied de Delftse Hout, het polderlandschap rond Pijnacker, de oude stad Delft en de gevarieerde woonwijk Ypenburg.

Hout & Plantage is een project van BAM NBM Vastgoed bv in samenwerking met Projectbureau Ypenburg. De verkoop is in handen van Frisia Makelaars en Kamerbeek Makelaars.

Als twee lange, verrassende linten liggen de Datsja's door de wijk Hout & Plantage. De kavels zijn telkens verschillend. Zo hebben de woningen een zadeldak, lessenaarsdak of een dwarskap. Bovendien varieert de plaatsing van de woning op de kavel: meer naar achteren of juist meer naar voren. Ook de gevelbekleding verschilt per woning: donkere of lichte steen, dan wel donkere of lichte houten delen. De woningen kennen bovendien vele opties, waaronder aanbouwen aan zowel de voor- als achterzijde en het verhogen van het dak. Alle woningen hebben een fraaie tuin die doorloopt tot aan de met riet begroeide oevers. De Datsja's zijn ontworpen door DP6 Architectuurstudio bv in Delft.

Overal in Hout & Plantage accentueren brede rietkragen, levendige waterpartijen en sfeervolle bruggetjes het landelijke karakter van de omgeving. Bij de ontwikkeling van het gebied is extra zorg besteed aan de inrichting van de openbare ruimte. Bovendien biedt Hout & Plantage in de directe omgeving volop mogelijkheden voor ontspanning.

Op zaterdag 16 februari 2002 is er van 10 uur tot 14 uur een speciale informatiedag in Infocentrum Ypenburg (ILSY-plantsoen 1 in Rijswijk). Medewerkers van Frisia Makelaars en BAM NBM Vastgoed staan u te woord en er is een gedetailleerde maquette te bezichtigen. Tevens ligt er een uitgebreide verkoopbrochure voor u klaar. Voor de brochure en andere informatie over de Datsja's kunt u tevens contact opnemen met Frisia Makelaars, tel.: 070 3199077.

In de komende maanden gaat ook de verkoop van de andere woningen van Hout & Plantage van start. U kunt hierover inlichtingen verkrijgen bij Frisia Makelaars (tel.: 070 3199077) en Kamerbeek Makelaars (tel.: 070 3199020). Infocentrum Ypenburg: ILSY-plantsoen 1, 2289 DS Rijswijk.

Aan de redactie:

Hieronder treft u tevens een tekst aan waarin dhr. Pieter Hameetman, regiomanager bij BAM NBM Vastgoed bv, zijn visie over Hout & Plantage uiteenzet.

Meer informatie over Hout & Plantage kunt u verkrijgen bij:

Bert Ploeg van BAM NBM Vastgoed bv: tel.: 030 6598852, mobiel: 06 53105200.

Illustratiemateriaal kunt u aanvragen bij:

Paul Westgeest Communicatie, tel.: 06 15696479, e-mail: info@paulwestgeest.com


---
Bijlage bij Persbericht 6 februari 2002

Pieter Hameetman, regiomanager bij BAM NBM Vastgoed bv, over Hout & Plantage:

'Deze waanzinnig mooie locatie verdient een invulling van het hoogste niveau'

"Een van de mooiste locaties van Ypenburg" zo typeert Pieter Hameetman van BAM NBM Vastgoed bv het gebied waar de wijk Hout & Plantage wordt gerealiseerd. Als regiomanager is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project. Hout & Plantage ligt zeer gunstig ten opzichte van de Randstad, maar Hameetman doelt vooral op de nabijheid van natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout en de polders rond Pijnacker.

"Hout & Plantage moet synoniem worden met comfortabel wonen" zo verwoordt Hameetman de uitgangs-punten van het project. "De woonkwaliteit moet van het hoogste niveau zijn. Dit betekent dat niet alleen de woningen mooi, ruim en licht moeten zijn. Ook de ligging van de woningen, het uitzicht en de openbare ruimte in de directe omgeving moet optimaal zijn. Hout & Plantage moet een speciale plek in de Randstad gaan innemen."

Diversiteit

Hout & Plantage biedt een scala aan keuzemogelijkheden. Verspreid over de verschillende eilanden vindt de potentiële koper uiteenlopende woningtypes, oplopend in prijsklasse vanaf circa ¤ 250.000,-. Ook binnen een woningtype is er volop keus in ligging, uitzicht en tuin.

Hameetman: "We beantwoorden daarmee aan de wensen van de moderne, kritische consument. Geen bewoner is gelijk. Men zoekt toch naar diversiteit." Hameetman noemt het "consument gericht ontwikkelen" en toont zich tevreden met de wijze waarop de verschillende architecten deze visie hebben vormgegeven.

Evenwichtige biotoop

De rechte sloten en waterpartijen in Hout & Plantage refereren aan het polderlandschap in Zuid-Holland. "Bovendien zorgt het vele water voor veel rust en ruimte in de woonomgeving" zegt Pieter Hameetman. "We hebben daarvoor samengewerkt met een landschapsarchitect en een bioloog. De evenwichtige biotoop die ontstaat zal naadloos aansluiten met die van de Delftse Hout."

Hameetman toont zich zeer ingenomen met het ontstane stedenbouwkundige plan: "Met kleine wandelpaadjes die via lieflijke bruggetjes van eiland naar eiland voeren, worden de natuur- en recreatiegebieden in de omgeving gemakkelijk bereikbaar. Ontspanning en sportieve inspanning is op wandelafstand aanwezig."

Datsja's

Op zaterdag 16 februari 2002 start de verkoop van 82 Datsja's in de nieuwe wijk Hout & Plantage. Deze woningen kennen een grote rijkdom aan keuzemogelijkheden. De vorm van het dak, de plaatsing van de woning op de kavel en de gevelbekleding verschilt per kavel. Bovendien hebben de toekomstige bewoners keuze uit een waaier van aanbouwmogelijkheden.

Tijdens de Informatiedag op zaterdag 16 februari (van 10 uur tot 14 uur in het Infocentrum Ypenburg, ILSY-plantsoen 1, 2289 DS Rijswijk) kan iedereen op de gedetailleerde maquette de totale invulling van Hout & Plantage bezichtigen.

+++