Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 16-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Bromfietscontroles
LELYSTAD De politie heeft vrijdag in het kader van het Easy Riderproject een controle gehouden in de omgeving van de Jol. Er werden 22 brom- en snorfietsen gecontroleerd, waarbij 25 processen-verbaal werden uitgeschreven. Eén snorfiets werd in beslag genomen omdat er vermoedelijk met het framenummer is gerommeld. In de avonduren werd de controle verplaatst naar het Stationsplein. Hier werden 19 voertuigen gecontroleerd en werden er 29 overtredingen geconstateerd.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Vrijdagmorgen heeft zich op de Buitenring een aanrijding voorgedaan waarbij een personenauto en een busje betrokken raakten. De 49-jarige Zwolse bestuurder van het busje sloeg vanaf de Buitenring linksaf de oprit naar de A6 in en zag daarbij de auto, die uit tegenovergestelde richting op de Buitenring reed, over het hoofd. De bestuurder van de auto, een 60-jarige Almeerder, raakte hierbij bekneld en is bevrijd door de brandweer. Hij is met onder meer letsel aan de benen overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Door de klap kwam het busje op zijn zijkant terecht, maar de bestuurder bleef ongedeerd.

URK Op de kruising van de Singel met De Noord verleende vrijdagavond een 42-jarige automobilist uit Urk geen voorrang aan een 61-jaroge plaatsgenoot op een snorfiets. De snorfietser liep een beenbreuk en een hersenschudding op. De FRS (First Responder) verleende eerste hulp. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Erg veel te hard
ALMERE De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige automobilist uit Almere. De man reed 190 waar 80 is toegestaan en 140 waar 50 is toegestaan (exacte locaties niet bekend). Proces-verbaal is opgemaakt.

Brand in bungalow
BIDDINGHUIZEN Een 41-jarige inwoner van Biddinghuizen stookte vrijdagavond in zijn woning aan de Bijsselseweg de houtkachel goed op. Het isolatiemateriaal tussen pijp en dak werd hierdoor te heet en vatte vlam. De brandweer kon de brand snel blussen. De omvang van de schade is niet bekend.

Aanhouding na belediging en verzet
LELYSTAD Twee mannen werden vrijdagavond in de trein betrapt op zwartrijden. Zij kregen daarvoor een boete. Zowel in de trein als bij het verlaten van de trein en het NS-station beledigden beide mannen het NS-personeel. Ook de te hulp geroepen politieagenten kregen een lading scheldwoorden over zich heen. Eén der mannen, een 26-jarige Almeerder, maakte het wel erg grof en wist niet van ophouden. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich verzette en zich kon lostrekken. Na een korte achtervolging werd de verdachte toch aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau.