Politie Drenthe

Persberichten

Zaterdag 16 februari 2002
11:17 zaterdag 16 februari 2002

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

ASSEN
Alcomobilist
Vrijdagnacht tegen 5.00 uur controleerde de politie een 21-jarige automobilist uit Assen op de Mahatma Gandhiweg. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 415, waarop hij een snelrechtdagvaarding kreeg uitgereikt.

RODEN
Snorfietser onder invloed
Vrijdagnacht omstreeks 4.00 uur trof de politie een beschonken snorfietser aan op de Nieuweweg. Bij de ademtest blies deze 23-jarige Groninger 570, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstallen
Vrijdagmiddag zijn twee vrouwen uit Groningen en Den Haag van 22 en 21 jaar aangehouden nadat ze in het centrum van Hoogeveen op strooptocht waren geweest. In een zaak in de Hoofdstraat waren ze betrapt, waarna ze op de vlucht sloegen. Op basis van het opgegeven signalement konden ze even later worden opgepakt. Ze bleken gestolen spullen uit zes verschillende winkels bij zich te hebben. Alle spullen zijn weer terug bij de winkels, en tegen de dames wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN
Winkeldief betrapt
Vrijdagavond zagen twee politiemensen, die in hun vrije tijd aan het winkelen waren, in een zaak aan het Koopmansplein, dat een bekende klant van de politie truien in een tas stopte, en er de winkel mee uit liep. Het winkelpersoneel stond op een paar meter afstand en had niets in de gaten. Toen de dief zag dat hij gevolgd werd gooide hij de tas weg en rende er vandoor. Het lukte de achtervolgende collega niet om de man aan te houden doordat ze onderuit ging. De tas met kleding is wel terug bij de winkel, en de dief, een 30-jarige Assenaar, zal binnenkort worden aangehouden.

MEPPEL
Man aangehouden na vernieling
Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van vernieling van een raam van een woning aan de Ceintuurbaan. Toen de politie ter plaatse was, kwam de dader er net weer aan lopen. Hij had trammelant met de bewoonster van het bewuste pand, en had een putdeksel door het raam gegooid. De man, een 31-jarige Kampenaar, werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal en een rekening voor de kapotte ruit.

MEPPEL
Meisjes van de bromfiets getrapt
Vrijdagnacht omstreeks 0.30 uur reden twee meisjes uit Meppel, 17 en 19 jaar jong, op een bromfiets over de Groenmarkt. Daar liep een zwaar beschonken 19-jarige jongeman uit Staphorst die tegen de bromfiets trapte op het moment dat deze passeerde. De beide meisjes kwamen te vallen. De politie is gewaarschuwd, en de dader is in de auto gezet. Terwijl de politiemensen bezig waren de situatie op te nemen, werd de dader door een kennis uit de politieauto bevrijd. Voordat hij weg kon komen werd hij echter door enkele omstanders tegen gehouden en weer aan de politie overgedragen. Hij is overgebracht naar het bureau, en krijgt een proces-verbaal ter zake mishandeling.

ASSEN
Man aangehouden na bedreiging
Vrijdagmiddag werd de politie gebeld vanwege problemen in de Vreelanden. Daar bedreigde een 40-jarige man uit Assen enkele bewoners. Ook tegen de ter plaatse gekomen politiemensen was de man zeer bedreigend, waarna hij is aangehouden. Diverse mensen hebben hiervan inmiddels aangifte gedaan, en de dader zit nog vast.

WINDE
Woningbrand
Vrijdagmiddag tegen 16.00 uur is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een boerderij aan de Horstemerweg. Daarbij ontstond veel schade. In de loop van het weekeind zal de Technische Recherche een onderzoek verrichten naar de oorzaak.

RODEN
Jongeman aangehouden na belediging
Vrijdagmiddag waren politiemensen op de Albertsbaan bezig op te treden tegen parkeeroverlast. Daarbij werden enkele bonnen geplakt. Toen de politiemensen weer in de auto wilden stappen, werden ze uitgescholden door een 20-jarige jongeman uit Roden, die alles vanaf een bankje had zitten bekijken met enkele leeftijdgenoten. De politiemensen waren volgens hem een stelletje klootzakken, wat hij op luide toon aangaf. De man is aangehouden en hij kreeg een snelrechtdagvaarding ter zake belediging.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe