Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 13.30 uur

Gordelcontrole

SOEST Vrijdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden aan de Birkstraat. Zes bestuurders of hun bijrijders hadden geen autogordel om en kregen een bekeuring.

Snelheidscontrole
EEMNES Aan de Wakkerendijk te Eemnes werd vrijdag een snelheidscontrole gehouden tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Van de 743 gecontroleerde autos reden er 54 harder dan toegestaan (50 km/u).
De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Verdachte aangehouden

LEUSDEN Vrijdagavond omstreeks acht uur kwam er bij de meldkamer van de politie een inbraakmelding binnen van een bedrijf aan de Laan 1914. Terwijl agenten naar het bedrijf reden, kwam er een tweede melding van een persoon die op de A-28 zou lopen. Zijn signalement kwam overeen met de persoon die bij de inbraak zou zijn betrokken. De man werd uiteindelijk niet op de snelweg, maar op de Kolonel Van Royenweg aangetroffen en aangehouden.
Omdat de man alleen Spaans sprak en geen identiteitspapieren bij zich had, werd de man naar het bureau gebracht op grond van de vreemdelingenwet: het vaststellen van zijn identiteit. Daarnaast zal de politie hem horen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de bedrijfsinbraak.

Alcoholcontroles

BAARN - Aan de Eemweg en de Torenlaan werd vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden. Tussen 21.15 en 22.30 uur werden aan de Eemweg 47 automobilisten gecontroleerd. Een van hen had teveel gedronken (1.10 promille).
Bij de 54 blaastesten die werden uitgevoerd op de Torenlaan werden geen overtreders geconstateerd.

EEMNES Een 34-jarige man uit Eemnes werd rond middernacht aangehouden omdat hij met een slok teveel op achter het stuur was gaan zitten. Hij reed de Zuidersingel op, net toen er een algemene alcoholcontrole plaatsvond.
De man had een alcoholpromillage van 0,65 in zijn lichaam. Hij was de enige van de (op deze locatie) 37 gecontroleerde bestuurders die teveel had gedronken.

BAARN Omstreeks 01.00 uur zagen surveillerende agenten een auto slingerend rijden over de Hoofdstraat. Een 23-jarige bestuurder uit Baarn werd staande gehouden en bleek met een alcoholpromillage van 1,4 achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Man op straat overvallen

BAARN Een 62-jarige man uit Baarn werd in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.20 uur door twee jongens overvallen en beroofd van zijn portemonnee. Bij de overval raakte hij gewond in zijn hand omdat hij was gestoken met een mes. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
De man liep op de hoek van de Lepelaarstraat met de Kievitstraat toen hij van achteren werd aangevallen.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar de recherche van Eemland noord.