Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2002 Persberichtend district Rijn en Venen, 13.40 uur

Wegpiraat

MIJDRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks half drie een verdachte auto aangetroffen in Mijdrecht. De auto reed zonder lichten en surveillerende agenten gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder wachtte echter niet op de agenten, maar ging er met hoge snelheid vandoor.
Er volgde een achtervolging waarbij agenten diverse overtredingen constateerden. Zo reed de bestuurder tegen een lantaarnpaal aan en tegen een geparkeerde auto. Ook reed hij diverse buitenspiegels van autos af aan de Van der Haarlaan.
Tijdens de achtervolging werden snelheden van 120 km/u gehaald, binnen de bebouwde kom.
Omdat agenten inmiddels de bestuurder hadden herkend, werd de achtervolging om veiligheidsredenen gestaakt en werd de verdachte in de buurt van zijn woning aangehouden. Hij werd ingesloten.

Winkeldievegges aangehouden

WOERDEN - Vier vrouwen en een meisje van dertien werden vrijdagavond aangehouden nadat zij bij diverse winkels aan de Voorstraat hadden gewinkeld zonder te betalen.
Een winkelier belde de politie met de mededeling dat er een aantal vrouwen zich in zijn winkel verdacht gedroeg. Ook belde een man die het niet vertrouwde dat een groepje vrouwen telkens tassen met spullen in een auto gooiden en er daarna weer vandoor gingen. Zowel bij de winkels als in de buurt van de auto werd post gevat en het duurde niet lang voordat de vrouwen tegen de lamp liepen. Zij werden aangehouden met tassen vol gestolen goederen, waaronder kleding en cosmetica.

De vrouwen hadden vijf kinderen bij zich. Omdat de kinderen niet door anderen kon worden opgehaald, werden de vrouwen in de loop van de avond/nacht weer in vrijheid gesteld, nadat proces-verbaal tegen hen was opgemaakt.

Een vrouw werd ingesloten voor de vreemdelingendienst omdat zij geen gangbare taal sprak en onduidelijkheid bestaat over haar identiteit en verblijf in Nederland.

Man aangehouden

OUDEWATER Een 28-jarige man uit Oudewater die vrijdagmiddag mensen bedreigde met een mes, is aangehouden.
Een getuige zag dat de verdachte een hond aan een lantaarnpaal vastbond en er vervolgens vandoor wilde gaan.
Hij sprak de man hierop aan, waarna deze kwaad werd en uit zijn auto een mes haalde en die dreigend naar de getuige uitstak. Omdat zich op dat moment meer mensen om de auto heen verzamelden, werd het de man waarschijnlijk te heet onder de voeten en ging hij er vandoor.
Een van de getuigen herkende de man die later in de middag in zijn woning kon worden aangehouden.
De hond werd door een dierenambulance naar een asiel vervoerd. Daar kan hij door de eigenaar worden opgehaald. Het is niet duidelijk of de verdachte het baasje van de hond is.

Verkeersongeval

MAARSSEN Rond 13.00 uur vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Vogelweg met de Fazantenkamp.

Een 23-jarige automobilist uit Maarssen wilde linksaf de Fazantenkamp inrijden. Doordat er tussen de rijbanen in, een bestelbusje geparkeerd stond, zag hij een 34-jarige automobiliste uit Maarssen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de auto van de 23-jarige man 180 graden draaide en de auto van een 50-jarige automobilist uit Maarssen raakte die stond te wachten om vanaf de Fazantekamp de Vogelweg op te rijden.

Niemand raakte ernstig gewond. De 34-jarige automobiliste had achterin twee dochters zitten, van 5 en 7 jaar. Zij zaten in de gordels en kwamen met de schrik vrij. Ambulancepersoneel hebben de meisjes voor de zekerheid onderzocht. Om de schrik te verzachten gaven politieagenten hen een teddybeer. Beide autos werden weggetakeld.