Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.40 uur) Zaterdag 16 februari 2002

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft zaterdagmorgen 16 februari 2002 tegen een 38 jarige inwoner van Wijnandsrade proces-verbaal opgemaakt naar aanleiding van het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist uit Wijnandsrade werd omstreeks 05.35 uur op de Bergerweg te Sittard door de politie gecontroleerd omdat deze vergeten was de verlichting van zijn auto aan te maken. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de utslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1 en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Wijnandsrade is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. Zijn auto moest nog 4 uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Een 26 jarige automobilist, woonachtig te Geleen, werd zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur gecontroleerd op de Rijksweg Zuid te Sittard. Ook deze automobilist bleek naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. De uitslag van de ademanalyse aan het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door justitie kan voorkomen. Zijn auto moest nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Beek, autodief aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagmiddag 15 februari 2002 door de politie aangehouden nadat een getuige gezien had hoe de inwoner van Heerlen samen met een nog onbekende man een auto ontvreemdde vanaf een parkeerplaats aan de Wethouder Sangersstraat te Beek.
De getuige zat op de parkeerplaats in een auto en zag twee mannen een auto stelen vanaf de parkeerplaats. Het tweetal kwam aangereden in een auto en parkeerde deze naast een Volkswagen Golf. Beiden gingen naast de VW Golf staan waarna met vermoedelijk een breekvoorwerp de portierdeur geforceerd werd. Beiden stapten in de opengebroken auto en reden daarin weg. De getuige stelde daarna de politie op de hoogte van de diefstal. De auto van het tweetal werd op de parkeerplaats niet meer aangetroffen. De 34 jarige kentekenhouder werd dezelfde middag nog door de politie in zijn woning te Heerlen aangehouden. De gebruikte auto werd bij zijn woning aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar hij dezelfde avond nog in verzekering werd gesteld. De gestolen auto is nog niet teruggevonden. Naar de identiteit van de tweede autodief wordt een onderzoek ingesteld.

Stein, woninginbraak:
Vrijdag 15 februari 2002 heeft tussen 18.15 en 20.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Stadhouderslaan te Stein. De inbraak werd omstreeks 20.00 uur ontdekt door een van de bewoners die bij thuiskomst een deur openstaand aantrof. Vrijwel de gehele woning werd doorzocht door de inbreker waarbij een behoorlijke ravage werd aangericht. Ontvreemd werden een geldbedrag van enkele honderden euros, enkele kledingsstukken en diverse sieraden. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, straatroof:
Vrijdagavond 15 februari 2002 is een 57 jarige inwoonster van Sittard op de Schubertstraat te Sittard beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep omstreeks 21.40 uur over het trottoir van de genoemde straat waar zij geconfronteerd werd met snel van achter naderende voetstappen. Toen zij omkeek stond een man achter haar die een bivakmuts over zijn hoofd droeg. De man eiste de tas van het slachtoffer op en zette zij eis kracht bij door de vrouw met een vuurwapen te bedreigen. De vrouw gaf daarop haar tas af waarmee de straatrover aan de haal ging. Hij stapte iets verder in een witte auto die meteen gas gaf en hard wegreed. Mogelijk heeft een kompaan van de straatrover in de auto zitten te wachten. Kort daarna deed het slachtoffer bij de politie aangifte van de straatroof. Zij mist haar tas met daarin 20 euro, enkele bankpasjes, een agenda en een adresboekje.