Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-02-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.40 uur) Zaterdag 16 februari 2002

Kerkrade, duur pakje shag:
Een 56 jarige inwoner van Kerkrade is vrijdagmiddag 15 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Kerkrade rekende omstreeks 16.00 uur een pakje shag in een winkel gevestigd aan de Sint Pieterstraat te Kerkrade vrijdagmiddag niet af, waarna hij bij het verlaten van de winkel ter verantwoording werd geroepen. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Kerkrade mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van euro 115 waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 20 jarige inwoner van Landgraaf is vrijdagavond 15 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist uit Landgraaf werd kort voor 23.00 uur door de politie gecontroleerd op de Abdijhof te Landgraaf naar aanleiding van zijn slingerend rijgedrag. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik werd bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De automobilist werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage uitwees van 0.8 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel gepresenteerd van euro 190. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.