Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 14.00 uur

Overvallers aangehouden

IJSSELSTEIN/UTRECHT Op zijn vrije dag liep een politieman vrijdagochtend op het Hazenveld in IJsselstein en zag ineens twee jongens met een tas hard wegrennen naar een gereed staande auto die direct daarna wegreed in de richting Utrecht.

Omdat hij het niet vertrouwde, achtervolgde hij de auto en belde hij de politiemeldkamer. Zij stuurden een extra auto om het drietal te controleren. Dit gebeurde op de Europalaan.
Op dat moment kwam bij de meldkamer een telefoontje binnen van een man uit IJsselstein die zijn 74-jarige vrouw overstuur in hun woning had aangetroffen omdat zij even daarvoor door twee jongens was beroofd.

Bij de controle van de auto trof de politie in een tas enkele duizenden euros aan.
Het drietal werd aangehouden en ingesloten op verdenking van de beroving van de 74-jarige vrouw.

Aanhouding met cameratoezicht

UTRECHT Een 19-jarige jongen uit Almelo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt door de afdeling cameratoezicht toen hij graffiti aanbracht op een telefooncel aan de Mariaplaats. In een nabijgelegen woning werd de jongen aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

UTRECHT Tussen 20.30 uur en 22.30 uur werden ruim 300 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Op de Croeselaan werden 123 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders blies een te hoog promillage. Van een bestuurder werd het vermoeden dat hij teveel had gedronken niet bevestigd omdat hij niet bij machte was in het apparaat te blazen. Bij hem werd bloed afgenomen.
Op de Europalaan werden 193 bestuurders gecontroleerd. Hier had geen van de automobilisten teveel gedronken.

Overtreding op overtreding

UTRECHT Een 25-jarige man uit Utrecht beging vrijdagavond overtreding op overtreding. Agenten zagen de man op de Einsteindreef door het rode licht rijden en constateerden dat hij geen gordel droeg. Ze wilden hem aanhouden en zetten de achtervolging in. De bestuurder had geen identificatie bij zich en gaf (naar later bleek) een valse naam op. Toen de juiste identiteit van de man bekend werd, bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed achter het stuur
UTRECHT - Aan de Briljantlaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige man uit Houten aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed.
De man had een alcoholpromillage van 1,4 in zijn lichaam. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Op de Rijnhuizenlaan werd een 27-jarige man aangehouden met een alcoholpromillage van 1,85 in zijn lichaam. Hij viel op omdat hij een rood stoplicht negeerde en veel te hard reed.

Aanhouding hinderlijke man
UTRECHT Een 36-jarige man (woonplaats onbekend) werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het Oudkerkhof. In een horecagelegenheid in de omgeving had de man zich zeer hinderlijk gedragen. Hij was dronken en botste tegen bezoekers op en had een uitdagende houding.
Portiers van de uitgaansgelegenheid belden de politie die assisteerde om de man naar buiten te begeleiden. Daar weigerde de man mee te werken. Hij wilde geen naam opgeven. Dit, in combinatie met zijn hinderlijke gedrag, was voor de politie reden om hem aan te houden. Zijn vriendin, 30 jaar uit Utrecht, probeerde de politie te beletten haar werk te doen waarna ook zij werd aangehouden. Beiden werden ingesloten ter ontnuchtering. Daarna zullen zij worden gehoord.

Jongen aangehouden na inbraak in auto
UTRECHT Een 15-jarige Utrechtse jongen werd vrijdagmiddag aangehouden op de M. van Parmadreef.
Een getuige had gezien dat de jongen een auto had opengebroken en daarna op een afstandje was gaan kijken naar de reactie van de eigenaar van de auto.
Agenten reden in een burgerauto naar de aangewezen plaats en zagen de jongen staan. Hij ging er als een haas vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.