Ingezonden persbericht


Arnhem, 16 februari 2002

Jetta Klijnsma winnares David Lopes Dias prijs

Jetta Klijnsma, wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie van de gemeente Den Haag, is vandaag uitgeroepen tot winnares van de David Lopes Dias prijs. Dit werd bekendgemaakt in het Musis Sacrum in Arnhem, tijdens het festival ter ere van het honderd jarig bestaan van het Centrum voor Lokaal Bestuur en de start van de PvdA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Jetta Klijnsma kreeg de prijs vanwege haar betrokkenheid, inspiratie en creativiteit in haar werk als wethouder. Ze werd door de jury, bestaande uit de PvdA-ers Ruud Vreeman, Karin Adelmund, Felix Rottenberg, Roos Vermeij, Riet van der Zedde en Roeland Kreeft geroemd om haar onorthodoxe werkwijze, gedurende de afgelopen vier jaar. 'Zij slaagt er als geen ander in te besturen op 'de menselijke maat'', aldus de jury.

De David Lopes Dias prijs werd vandaag voor de derde maal uitgereikt. De prijs, die is ingesteld door Felix Rottenberg bij zijn vertrek als PvdA-voorzitter, wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of een project met een duidelijk herkenbare progressieve kracht op lokaal niveau. De prijs is genoemd naar de SDAP-wethouder David Lopes Dias die in de jaren dertig een cruciale rol vervulde in Hilversum.



Ingezonden persbericht